Nolito jubler etter at han utlignet til 3-3 for Manchester City mot Celtic. Foto: Scanpix
Nolito jubler etter at han utlignet til 3-3 for Manchester City mot Celtic. Foto: Scanpix Foto: Russell Cheyne

Slurvete City slo tilbake tre ganger mot Celtic

Celtic gikk rett i strupen på ubeseirete Manchester City og tok ledelsen tre ganger. Men Nolito hindret skotsk seier.

Celtic-Manchester City 3-3

Det ble en fantastisk fotballaften på Celtic Park, der et aggressivt hjemmelag tok ledelsen tre ganger mot ubeseirete Manchester City, som denne kvelden viste store defensive svakheter.

Engelskmennene nektet likevel å gi seg, og det endte uavgjort 3-3.

– Det var en stor, stor forestilling fra oss, og vi følte vi kunne ha vunnet det. Men vi er fornøyd med ett poeng. Kollektiv var vi fantastiske, sier Celtic-manager Brendan Rodgers.

– I kveld fikk vi forhåpentligvis en god pekepinn på hvor mye spillerne har forbedret seg på kort tid, men jeg vet det er lang vei igjen med tanke på hvor vi ønsker å være, fortsetter han.

Manchester City er fremdeles ubeseiret etter elleve kamper denne sesongen, men seiersrekken stoppet på ti. Celtic fikk oppreisning for 0-7-tapet for Barcelona i første kamp i gruppespillet.

– Det var vanskelig for oss. Jeg er fornøyd med reaksjonen fra spillerne, det er ikke lett å score tre mål på bortebane, sier City-manager Pep Guardiola.

– Det er skuffende å slippe inn i begynnelsen av begge omganger, men slik er fotballen. Jeg vet hvor vanskelig det er her, og de startet så sterkt, sier spanjolen.

Sportssenteret: Resultater og tabeller fra Mesterligaen

Forrykende førsteomgang

Pep Guardiola, som kanskje hadde søndagens toppkamp mot Tottenham i bakhodet, gjorde endringer i forsvarsrekken. John Stones og Bacary Sagna fikk hvile. Aleksander Kolarov dannet midtstopperpar med Otamendi, mens Zabaleta og Clichy fikk slippe til på backene. Det viste seg å være en lite heldig rotering.

Fremover på banen kom Nolito inn i skadefraværet til nøkkelspilleren Kevin De Bruyne – et fravær City skulle merke.

Et angrepsvillig hjemmelag sørget for at det ble en forrykende førsteomgang i Glasgow.

Moussa Dembélé jubler etter sin første scoring.
Moussa Dembélé jubler etter sin første scoring. Foto: Lee Smith

Celtic tok overraskende ledelsen etter tre minutter. Et frispark fra Scott Sinclair fant en James Forrest, som spurtet umarkert nedover høyrekanten. Han la inn foran mål der Erik Sviatchenko headet hardt fra femmeteren. Ballen gikk i mål via brystet til Moussa Dembélé, som nok var såvidt i offside.

Celtic fortsatte å gå i strupen på City, men etter elleve minutter endte et mislykket Kolarov-skudd i beina til Fernandinho, som skjøt i mål fra elleve meter.

Til tross for utligningen fortsatte Celtic å presse City og utfordre dem uten respekt. Mot et vaklevorent City-forsvar kom belønningen etter 20 minutter.

Målscorer Fernandinho bommet med en takling på midtbanen og ga Celtic muligheten til å gå raskt i angrep. ballen endte ute på venstrekanten til 19-åringen Kiernan Tierney, som la inn. Ballen traff Raheem Sterling, utmanøvrerte keeper Bravo i City-målet og fant veien til nettmaskene.

Celtic ledet 2-1, og det var feststemning på Celtic Park der blant andre musikkstjernene Noel Gallagher og Rod Stewart var på plass.

Stemningen hos hjemmefansen endret seg raskt, men målfesten fortsatte etter 28 minutter. Silva spilte frem Sterling, som fintet bort en mann og gjorde opp for selvmålet med å utligne til 2-2.

Mot pause fikk Manchester City mer grep om kampen, men det stod uavgjort da dommeren blåste av etter de første 45 minuttene.

Sjokkstart etter pause

Andre omgang startet med et smell. Celtic vant ballen høyt på venstrekanten og fikk lagt inn. Der klønet Kolarov det til med mottaket. Dembélé fikk ballen med ryggen mot mål. 20-åringen vippet den opp og scoret nydelig på et brassespark.

– Citys forsvar har sett ut som en sekk skittentøy i kveld, konstaterte tidligere Celtic-manager Neil Lennon på BBC.

Men, som de to andre gangene i kampen, klarte ikke Celtic å stå imot Citys press. Nolito utlignet da han ble mottaker av en retur fra Celtics keeper Craig Gordon, som han banket i nettet.

Etter utligningen festet City grepet, men Celtic virket mer enn kapable til å få inn et nytt mål.

Engelskmennene hadde store sjanser mot slutten, men det endte 3-3.