MÅLSCORER OG TILRETTELEGGER: Theo Walcott (til venstre) scoret begge målene for Arsenal mot Basel. Alexis Sánchez var nest sist på ballen begge ganger. Reuters / Stefan Wermuth
MÅLSCORER OG TILRETTELEGGER: Theo Walcott (til venstre) scoret begge målene for Arsenal mot Basel. Alexis Sánchez var nest sist på ballen begge ganger. Reuters / Stefan Wermuth Foto: Stefan Wermuth

Walcott og Sánchez herjet for Arsenal

Hadde full kontroll da Basel og Moi Elyounoussi ble slått på Emirates.

Arsenal-Basel 2-0

Arsenal levde opp til sitt store favorittstempel og hadde ingen problemer med å slå Basel hjemme på Emirates onsdag.

Theo Walcott scoret begge målene i 2-0-seieren, mens Moi Elyounoussi kom inn som innbytter og fikk sin Mesterliga-debut for Basel.

– Det var en kvalitetskamp og seieren var komfortabel. Det eneste minuset var at vi ikke scoret nok med tanke på de sjansene vi skapte, sier manager Arsène Wenger ifølge BBC.

Walcott-dobbel
Basel klarte ikke å holde unna lenger enn i sju minutter.

Alexis Sánchez timet løpet sitt perfekt da han ble spilt fri på venstrekanten, og innlegget foran mål var strøkent.

Theo Walcotts løp var også perfekt timet, og hurtigtoget kunne stange inn 1-0.

Duoen Sánchez og Walcott var ikke ferdig med samarbeidet. Etter 26 minutter spilte de to vegg, og Walcott en kontrollert avslutning fra Walcott sørget for kveldens andre på Emirates.

2-0 sto seg til pause, men Arsenal-ledelsen kunne vært større. Blant annet kunne Alexis Sánchez notert seg for flere scoringer ved siden av de to målgivende til Walcott.

Gult for Elyounoussi
Vertene hadde full kontroll på kampen også i den andre omgangen, der høydepunktet sett med norske øyne var at Mohamed Elyounoussi kom inn og fikk sin Mesterliga-debut med knapt 20 minutter igjen å spille.

Nordmannen pådro seg et gult kort da han klønete felte Alexis Sánchez noen centimeter utenfor 16-meterstreken.

Santi Cazorla stilte seg opp for å ta frisparket, men markkryperen ble tatt hånd om av Basel-muren.

I siste minutt av ordinær tid fikk Sánchez nok en gyllen mulighet til å score for Arsenal, men denne gangen sto de edlere delene til Basel-keeper Tomás Vaclík i veien for chileneren.

Sisteskansen hadde tydelig vondt, men kom seg på beina igjen og slapp heller ikke inn flere mål. Arsenal vant enkelt og kontrollert 2-0.