SCORET VINNERMÅLET: Gerard Pique ble sikret 2-1-seier for Barcelona. (AP Photo/Martin Meissner)
SCORET VINNERMÅLET: Gerard Pique ble sikret 2-1-seier for Barcelona. (AP Photo/Martin Meissner) Foto: Martin Meissner

Pique reddet Barcelona-seier i Tyskland

Midtstopperen ble matchvinner mot Borussia Mönchengladbach. Se målene fra kampen her!

Borussia Mönchengladbach-Barcelona 1-2

Uten en skadet Lionel Messi hadde Barcelona i perioder problemer med å dominere i Tyskland.

Borussia Möchengladbach ledet fortjent 1-0 til pause etter scoring av Thorgan Hazard i en glitrende førsteomgang av vertene, men etter hvilen viste Barcelona akkurat store nok muskler.

Innbytter Arda Turan og Gerard Pique sørget for 2-1-seier og full Mesterliga-pott etter to kamper.

– Det var briljant av oss å gå opp i 1-0, men Barcelona er et kvalitetslag. Du må være konsentrert i samfulle 90 minutter. Dersom ikke, utnytter de det. Vi ønsket å vinne kampen og det ble jevnt på slutten, men dette var ikke resultatet vi ønsker, sier Mönchengladbach-spiller Patrick Herrmann til UEFA.com.

Dermed har Barcelona initiativet i gruppen etter at Manchester City bare klarte 3-3 borte mot Celtic. Nå venter to oppgjør mot tidligere trener Pep Guardiola og Premier League-giganten.

Forrykende hjemmepress
Vertene gikk respektløst til verks og var det dominerende laget i starten av oppgjøret. Med høyt press stresset Mönchengladbach-spillerne Barcelonas trebackslinje. I angrepsspillet gikk det også unna, men det var Luis Suárez og Neymar som skapte de største sjansene på Stadion im Borussia-Park. Riktig nok uten uttelling.

Det var noe fryktløst over vertenes angrepsspillere, og de fikk betalt da halvtimen var passert. Mahmoud Dahoud rev ballen ut av beina til Sergio Busquets og satte i gang en forrykende hurtig kontring. Ballen endte til slutt i beina på Thorgan Hazard. Belgieren fikk æren av å trille inn 1-0-ledelse til Mönchengladbach.

Barcelona-spillerne virket ukomfortable og slet med å få det overtaket de er vant til å spille med. Det måtte individuelle prestasjoner i toppklasse til, og det var nesten det som ga utligning noen minutter etter baklengsmålet.

Suárez' volley-avslutning var likevel ikke god nok til å overliste Yann Sommer mellom stengene.

Barcelona-trener Luis Enrique lot det går ti minutter før han begynte å gjøre grep i den andre omgangen. Justeringene ga avkastning.

Rafinha og Arda Turan erstattet Ivan Rakitic og Paco Alcácer. Begge innbytterne ga Barcelona ny giv og 65 minutter ut i kampen kom utligningen.

Neymar chippet vakkert gjennom fra sekstenmeteren til Turan. Tyrkeren viste muskler da han under press fra en forsvarer banket inn 1-1 med en flott avslutning.

Overtaket fra de spanske gjestene ble stadig mer tydelig, og Mönchengladbach hadde mer enn nok med å forsvare seg. Da passet det dårlig med grove, individuelle feil.

Drøyt kvarteret før full tid avsluttet Neymar etter en corner. Skuddet gikk rett på Sommer, men keeperen ga en slapp retur. Den oppfattet Gerard Pique kjapt og dyttet inn 2-1 til Barcelona.

Mönchengladbach hadde noen skumle overganger, uten at de skremte Barcelona nok i sluttminuttene. Gjestene fra Spania kunne strekke armene til værs for 2-1 og tre poeng.