Dette bildet tatt i Viborg kommune i Danmark, viser at mannen slettes ikke hadde fullt fokus på trafikken. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.
Dette bildet tatt i Viborg kommune i Danmark, viser at mannen slettes ikke hadde fullt fokus på trafikken. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi.

Brukte mobil mens han kjørte i 136 km/t i 80-sonen

Dansk politi har startet en kampanje for å få bukt med mobilbruk i trafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En dansk fotoboks fanget onsdag morgen en bilist som kjørte i 136 kilometer i timen i 80-sonen.

I tillegg til å gjøre 80-skiltet til skamme satt sjåføren med øynene ned i mobiltelefonen sin.

– Det er en veldig grov og stygg sak. Men jeg er dessverre ikke overasket over at folk ikke har disiplin nok til å la telefonen ligge mens de kjører bil, sier Henrik Glintborg i Midt- og Vestjyllands Politi til dansk TV 2.

Mannen kjørte på en strekning hvor det var skog på begge sider av veien.

Utrolig nok unngår den lille kattungen å bli påkjørt

– Det kan saktens komme et rådyr over veien. Det kan skje forferdelige ting når man kjører slik, sier Glintoborg.

Hendelsen skjedde like ved flystasjonen Karup i Viborg kommune på Jylland.

Starter kampanje

Dansk politi ser ofte at bilister konsentrerer seg om helt andre ting enn trafikken mens de kjører. Derfor har de startet kampanjen «Kjør bil når du kjører bil».

Så lite ser du i 130 km/t

I dette tilfellet valgte politiet å offentliggjøre bilde av trafikksynderen.

– Et bilde sier mer enn tusen ord. Det viser hvor uansvarlig det er å sitte og tekste i så høy hastighet, sier Glintborg.

29 døde i norsk trafikk som følge av mobilbruk

Bilisten vil bli fratatt førerkortet i tre år, og få en bot på 5.500 danske kroner, som etter dagens kurs tilsvarer oppunder 6.700 norske.

I Norge er det også et problem at folk bruker mobiltelefon mens de kjører, noe som ble forbudt i 2013. Tidligere i september braste en Tesla inn i en skiltvogn på E18 utenfor Hanekleivtunnelen i Vestfold. Årsaken var at føreren brukte mobilen like forut for kollisjonen.

I sommer, da Pokémon Go hadde sin beskjedent korte storhetstid, tok politiet flere overivrige monsterfangere bak norske ratt.

Tall fra Statens vegvesen i 2015 viste at 29 personer døde som følge av mobilbruk i bil på norske veier mellom 2005 og 2013.