INGEN CHELSEA-KJEMI: Juan Mata var en favoritt blant fansen, men ikke hos José Mourinho under tiden i Chelsea. Nå virker de å ha funnet tonen i Manchester United. FOTO: AP Photo/Sang Tan
INGEN CHELSEA-KJEMI: Juan Mata var en favoritt blant fansen, men ikke hos José Mourinho under tiden i Chelsea. Nå virker de å ha funnet tonen i Manchester United. FOTO: AP Photo/Sang Tan Foto: Sang Tan

Mourinho: – Det var ikke jeg som solgte Mata fra Chelsea

Manchester United-manageren tar seg selv i forsvar.

Mange pekte på Juan Mata og kom frem til konklusjonen at spanjolens tid i Manchester United var over da José Mourinho ble ansatt som manager.

Mata ble i sin tid solgt fra Chelsea til Manchester United på grunn av manglende spilletid under Mourinho. For dårlig defensivt, var gjennomgangsmelodien.

Mourinho+Mata=sant
Men historien har ikke gjentatt seg denne gangen. Mata virker å ha funnet seg skikkelig til rette i sesongens United-utgave med fire kamper fra start og to scoringer i Premier League. Mot Leicester var Mata strålende i tier-rollen i Wayne Rooneys fravær.

– For det første var det ikke jeg som solgte Mata fra Chelsea. Jobben min er ikke å selge og kjøpe, den er å plukke ut laget og trene dem til å vinne kamper. Alt jeg kan gjøre er å gi råd til styret om deres overgangsstrategi, sa Mourinho på en pressekonferanse onsdag.

Mata ble solgt for 37 millioner pund, det var da overgangsrekord for Manchester United.

– For det andre spurte Mata om å få dra. Når en spiller ønsker det, må man alltid tenke seg om to ganger hvorvidt man skal beholde ham.

– For det tredje og siste, fotballen jeg ønsket å spille i Chelsea var en ting, her i Manchester United er det en helt annen situasjon.

Han peker på Uniteds ballbesittende stil sammenlignet med Chelsea-laget der Mourinho baserte suksessen på fysisk fotball med defensiv trygghet.

– Her har jeg flere spillere til å spille overgangsfotball. Vi trenger ikke å være så fysisk sterke og kompakte, eller å spille med en defensiv vegg. Vi kan spille på ulike måter her, det er faktisk det vi prøver å gjøre. Måten vi ønsker å spille på passer godt til Juan Matas naturlige kvaliteter, sier Mourinho.

Stikk til Rooney-kritikerne
Mourinho og Co. møter ukrainske Zorya, et ukjent lag for de fleste, i Europaligaen torsdag. Portugiseren har innrømmet at han visste lite om laget da det ble trukket opp av bollen i Monaco i slutten av august. Nå er nok hjemmeleksen gjort før kampen på Old Trafford.

– Jeg kjenner til dem, fordi jeg ser kamper. Jeg så kampen deres mot Fenerbahce og mot Dynamo Kiev, sier Mourinho.

Samtidig kunne manageren bekrefte at Zlatan Imbrahimovic starter kampen, samtidig som Luke Shaw og Henrikh Mkhitaryan er ute med henholdsvis sykdom og skade. Anthony Martial er tilbake og klar for spill.

Rooney, som ble benket i storseieren over Leicester, kan ikke forvente å valse rett inn i startoppstillingen. Kapteinen har slitt med ryggproblemer og trente ikke sammen med resten av laget før på onsdagens treningsøkt.

Mourinho brukte anledningen til å sende et lite stikk i retning den britiske pressen.

– Jeg var overbevist om å starte ham i morgen, men de siste dagers hendelser gjør at jeg ikke er helt sikker. Fordi med denne situasjonen dere har skapt for ham, mener jeg at han ikke har råd til en prestasjon som ikke er god, sier Mourinho med tydelig referanse til medias fokus på hvor svak Rooney har vært denne sesongen.