SATT FAST I DENNE MYREN: Martine Ek Hagen sier hun var redd da hun ble sittende fast i en myr på treningstur. Foto: TV 2.
SATT FAST I DENNE MYREN: Martine Ek Hagen sier hun var redd da hun ble sittende fast i en myr på treningstur. Foto: TV 2.

– Jeg merket at jeg satt fast og hadde vann til halsen

Martine Ek Hagen forteller om treningsturen som endte med redningsaksjon.

Det var under en treningstur tirsdag at langrennsløperen Martine Ek Hagen (25) ble sittende fast i en myr i halvannen time før redningsmannskap fra brannvesenet kom til unnsetning.

TV 2 møtte en lettet 25-åring på Lillehammer i dag.

– Jeg kom til et område der jeg merket at her må jeg sikkert svømme over. Så begynte jeg å svømme. Da jeg skulle sparke fra med beina, og jeg merket at jeg satt fast og hadde vann til halsen, blir man litt redd. Jeg fant en myrtust med ti meter til land på alle kanter og klamret meg fast der. Jeg holdt på i en halvtime uten å komme meg noen vei, forteller Ek Hagen.

Hun innrømmer at hun var redd der hun klamret seg fast med vann til halsen midt ute i myren. Heldigvis hadde hun mobiltelefonen pakket inn i plast i drikkebeltet. Den overlevde turen under vann, og Ek Hagen fikk dermed ringt etter hjelp.

– Jeg fikk beskjed av pappa om at jeg måtte slutte å prøve, og han skulle ringe etter hjelp. Så jeg måtte bare holde meg i ro. Det gikk jo greit, men det var bare «jæskla» kaldt etter hvert, sier Ek Hagen.

– Etter en times tid hadde jeg ikke så mye energi til å bevege meg en gang, så da måtte jeg bare krype sammen.

Hun var til og med under vann med hodet en gang.

– De (redningsmannskapet) brukte litt tid på å finne meg, og det tok litt tid å få alt utstyret ut i myren. Men da de først kom i gang, gikk det veldig fort. De kom i svære tørrdrakter og hadde med en båt de kunne bruke. Men de brukte tau, sikret seg selv og kom ut. Jeg satt på ryggen hans, og de dro oss inn, sier Ek Hagen.

Selv om det kunne gått galt, klarer ikke 25-åring la være å flire i samtalen med TV 2. Hun sier at inspirasjonen til å løpe i myr kommer fra de trønderske langrennsløperne. Løping i myr er en velkjent treningsmetode i langrennsmiljøet.

– Trønderne skryter så fælt av myrene deres, så jeg tenkte at det må finnes noe sånt på Lillehammer også. Men det var litt voldsomt det jeg rotet meg borti, sier Ek Hagen, som klarer å ha det moro å egen bekostning.

– Du er ikke ordentlig i myren før du må bli hentet av redningsetaten.