GAMST-SCORING: Gamst Pedersen var en av Allardyces mest betrodde menn. Her etter en scoring mot Aston Villa i 2010. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES. 
GAMST-SCORING: Gamst Pedersen var en av Allardyces mest betrodde menn. Her etter en scoring mot Aston Villa i 2010. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES.  Foto: Andrew Yates

– Jeg har kun gode ord å si om Sam

– Han er kanskje den beste manageren jeg har hatt, sier Morten Gamst Pedersen om sin tidligere sjef.

– Jeg har kun gode ord å si om Sam. Han er en fantastisk manager som ga meg masse muligheter. Jeg lærte mye både på og utenfor banen, sier Morten Gamst Pedersen til TV 2.

I 2008 ble Allardyce ansatt som Blackburn-manager, etter at klubben lå an til å rykke ned under Paul Inces ledelse. "Big Sam" reddet klubben fra nedrykk, og den påfølgende sesongen endte klubben på tiendeplass.

– Han har betydd mye for meg. Han ga meg mye spilletid og fikk meg tilbake på rett kjøl, etter en vanskelig periode med en annen manager, sier Gamsten.

I desember 2010 fikk Allardyce sparken av de kontroversielle Blackburn-eierne. På daværende tidspunkt lå Lanchashire-klubben på 13. plass i Premier League.

– Jeg er sikker på at han hadde fått sving på England
Gamst Pedersen er overrasket over sjokkavsløringene som har ført til sparkingen. Nordlendingen tror at Allardyce kunne fått stor suksess som England-sjef.

– Det er synd. Jeg er sikker på at han hadde fått sving på England med den trenerkarrieren han har og det han står for.

Nordmannen hadde Allardyce som sjef i to sesonger.

– Forhåpentligvis har mange lært av det som har skjedd. Det er alltid noe som dukker opp, men det er kjedelig når det er en manager man har hatt så lenge, og kanskje er den beste manageren jeg har hatt.

– Sånn er fotballen dessverre. Det er mye rart som skjer.

Nordmannen, som spilte totalt ni sesonger i Blackburn, er nå tilbake i Tromsø, men årets sesong har blitt sterkt preget av skader. Gamsten har kun vært på banen i fire Tippeliga-kamper så langt denne sesongen.