RASER: Den straffedømte islamisten Mohyeldeen Mohammad i en video publisert tirsdag. Skjermdump: YouTube.
RASER: Den straffedømte islamisten Mohyeldeen Mohammad i en video publisert tirsdag. Skjermdump: YouTube.

Abid Raja anmelder Youtube-video: 
– Jeg oppfatter den som særs truende

Islamisten Mohyeldeen Mohammad, som sendte hat-SMS til Abid Raja, har publisert en video der han går til frontalangrep mot alle «vantro».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag ble det klart at islamisten Mohyeldeen Mohammad etterforskes av PST etter at han sendte det Abid Raja oppfatter som krenkende tekstmeldinger i helgen.

«Abid Khinzir Raja. Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam din uoppdratte murtad kafir hund!», het det blant annet i meldingene, fra den tidligere straffedømte islamisten.

I tillegg kalte han den muslimske samfunnsdebattanten Maryam Trine Skogen et «mentalt forstyrret og ustabilt ludder» i tekstmeldinger sendt til henne.

«Gå og anmeld eller gjør hva du vil. [...] Du skal stå til ansvar for din kufr, (vantrohet), zinaa (sex utenfor ekteskap), støtte av de forkastelige homsene som du støtter og ditt verdiløse liv som du har valgt å leve. Måtte Allah la deg råtne i flammene av helvetet», skrev han til Skogen.

Islamisten har tidligere forsvart drap på homofile.

– Måtte Allah gjøre deg stum og døv

I en video publisert på Youtube, hvor ekstremisten forsvarer tekstmeldingene med referanse til sharia og det han mener islams syn på hvem som kan kalle seg muslim, fortsetter han tiradene mot de to.

– Abid, vi muslimer får sannelig vemmelser hver gang vi ser du åpner den stygge, skitne kjeften din. Måte Allah gjøre deg stum og døv, sier en aggressiv Mohammad blant annet i videoen.

Venstrepolitikeren sier onsdag kveld til TV 2 at han har sendt videoen til PST og bekrefter at han vil anmelde Mohammad for det som fremkommer i denne også.

– Jeg oppfatter videoen som særs truende, skriver Raja i en SMS til TV 2.

Mohammad ble anmeldt av Raja for brudd på straffelovens paragrafer 267 og 115 på grunn av tekstmeldingene han sendte til politikeren i helgen.

– Den første går på krenkelse av privatlivets fred, mens sistnevnte er mer alvorlig. Den ombefatter angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet, og gjelder de som ved bruk av makt og trusler volder fare eller hindrer virksomheten til blant andre stortingsrepresentanter, sier Rajas advokat, Olle Nohlin til VG.

Nå anmelder Raja islamisten også for grove trusler, i tillegg til angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet. Denne paragrafen har en strafferamme på 10 års fengsel.

Skogen vurderer anmeldelse

I videoen går han igjen til angrep også mot Skogen, og kaller presten som viet henne og hennes «skitne vantro» ektemann for «skitten homse».

Etter at Skogen tirsdag ble kjent med at Raja hadde anmeldt Mohammad, vurderte hun selv å anmelde islamisten til PST.

– Jeg skal henvende meg til PST og høre om de mener at det er hensiktsmessig. I utgangspunktet tenkte jeg ikke å anmelde, men hvis det er bruk for at jeg anmelder, så gjør jeg det, sier Skogen til TV 2.

Kaller imamer papegøyer

Også norske imamer får gjennomgå av islamisten, som blant annet er dømt for besittelse av en våpenkopi på offentlig sted og har hyllet drap av soldater i Irak og Afghanistan.

– Han (Raja, journ.anm.) har utført ord og handling av kuffar (de vantro) i lang tid, uten at de grønnsaksselgere av imamer som vi har her i Norge har gjort noe med denne saken, raser Mohammad.

– Disse imamene og papegøyene er mer bekymret for sine stillinger og å tilfredsstille kuffar (vantro, journ.anm.) enn å snakke sannheten, hevder han i videoen.

Det har ikke lyktes TV 2 å få noen kommentar fra Mohammad onsdag.

 Vil stenge ekstremister ute fra norske moskéer