TIL CARDIFF: Ravel Morrisons overgang fra West Ham til Cardiff blir trolig etterforsket i kjølvannet av avsløringene av Sam Allardyces skandaløse oppførsel. Overgangen ble gjennomført kun dager etter at Ole Gunnar Solskjær forlot klubben. AFP PHOTO: CARL COURT
TIL CARDIFF: Ravel Morrisons overgang fra West Ham til Cardiff blir trolig etterforsket i kjølvannet av avsløringene av Sam Allardyces skandaløse oppførsel. Overgangen ble gjennomført kun dager etter at Ole Gunnar Solskjær forlot klubben. AFP PHOTO: CARL COURT Foto: Carl Court

Cardiff gjennomførte mistenkelig Allardyce-overgang fem dager etter Solskjær-sparking

Nå blir klubben og den utskjelte manageren trolig gransket av FA.

18. september 2014: Etter mindre enn ni måneder i jobben, blir Ole Gunnar Solskjær sparket som manager for et Cardiff City i krise. Klubben er i fritt fall i Championship, nest høyeste nivå i engelsk fotball.

Sesongen før har klubben rykket ned fra Premier League. Eierne har fått nok. Ti spillere inn i overgangsvinduet var ikke nok til å snu den vonde trenden fra sesongen i forveien.

Danny Gabbidon og Scott Young overtok som midlertidige managere.

Kun fem dager senere – 23. september – annonserer den walisiske klubben at de har hentet midtbanespilleren Ravel Morrison (da 21 år) på lån. Selgende part? Den nylig sparkede England-manageren Sam Allardyce og hans daværende klubb West Ham.

27. september, fire dager senere, spilte Morrison 29 minutter i Cardiffs seier over Sheffield Wednesday. Den overgangen kan nå komme til å koste Solskjærs gamle arbeidsgiver dyrt.

Onsdag melder Telegraph at Cardiff ble varslet om at bestikkelser forekom i forbindelse med spillerens overgang til klubben. Cardiff selv innledet etterforskning, uten å finne spor av ulovligheter, til tross for påstander om at en separat avtale med Allardyce skulle ha blitt inngått for å sikre handelen.

Ifølge Telegraph, avisen som i går brakten nyheten som fikk Allardyce sparket etter kun 67 dager som England-sjef, varslet klubben verken FA eller politiet om sine mistanker om skittent spill.

Den utestengte fotballagenten Pino Pagliara, som er mannen bak påstandene om at hele åtte Premier League-managere skal ha tatt imot bestikkelser, er ifølge Telegraph agenten som fortalte Cardiff om at penger forsvant under bordet og direkte i hendene på Allardyce i forbindelse med låneavtalen for to år siden. Samme Pagliara fungerte trolig som bakmann i overgangen, da han etter utestengelsen i 2005 ofte har benyttet seg av stråmenn.

Pagliara selv nekter i dag for å ha hatt noe med overgangen å gjøre, verken direkte eller indirekte.

I en uttalelse til avisen sier Cardiff selv at de ikke maktet å finne spor som koblet den omstridte manageren med pengeutbetalinger.

– Mr. Pagliara ble ikke betalt av klubben. Vi undersøkte saken grundig, sier en Cardiff-talsmann til avisen.

Det ser ikke ut til å betrygge FA, som trolig innleder en separat granskning av låneavtalen Cardiff selv bestemte seg for både å innlede og henlegge. Der vil både Cardiff og Allardyce måtte svare for seg.

Saken har vært kjent siden mandag, men foreløpig har verken FA eller Allardyce uttalt seg.

PS: Ole Gunanr Solskjær ble fjernet som Cardiff-manager 18. september 2014. Morrison ankom fem dager senere på lån – Solskjær var dermed ikke lenger i klubben da overgangen fant sted.