Allardyce: – Jeg stilte kun for å hjelpe en venn

Sam Allardyce forklarer hvorfor han stilte i det skjebnesvangre møtet.

Onsdag morgen kontaktet Sam Allardyce Sky Sports for å forklare seg.

Ifølge Allardyce stilte han opp i møtet med Telegraph-journalistene for å hjelpe en venn i nød.

– Allardyce sier at han først og fremst dro i møtet for å hjelpe sin venn Scott McGarvey, som han har kjent i 20 til 30 år, skriver Sky.

Det engelske fotballforbundet (FA) bekreftet tirsdag kveld at Sam Allardyce var ferdig som landslagssjef etter avsløringene om at 61-åringen ga råd om hvordan man unngår overgangsreglene i bytte mot 4,2 millioner kroner.

– Han sier videre at han visste at McGarvey var desperat etter å få seg en ny jobb fra disse folkene, som viste seg å være reportere med skjult kamera. De tilbød McGarvey en jobb med over 2.8 millioner norske kroner i lønn og egen bil.

Det skal ha vært McGarvey som introduserte Allardyce til reporterne. McGarvey er for øvrig en tidligere fotballspiller, som blant annet spilte 35 ligakamper for Manchester United i perioden 1980 til 1984.

– Sam Allardyce sier at det var grunnen til at han stilte i dette møtet, og ikke fordi han var grådig. Han sier han ville gjøre sin venn en tjeneste, skriver Sky.

Flere FA-topper må svare for seg
Telegraph skriver i dag at FA-sjefene Martin Glenn, Greg Clark og David Gill må svare for seg etter ansettelsen. Da Allardyce ble ansatt omtalte FA ham som "et strålende valg" som fikk jobben etter en "strukturert og omfattende prosess".

Etter kun 67 dager i managerrollen fikk "Big Sam" fyken, etter å ha ledet laget i kun én kamp. U21-sjefen Gareth Southgate skal lede England i de fire neste kampene.

Møtte pressen
Onsdag formiddag møtte Allardyce pressen utenfor sitt hjem i Bolton.

– Det var en dum ting å gjøre. Jeg prøvde å hjelpe en jeg har kjent i 30 år, og dessverre var det en stor feilvurdering av meg, sier Allardyce.

Se intervjuet i sin helhet i videovinduet øverst i saken.

– Jeg har unnskyldt meg til FA og til alle andre som har blitt rammet. Jeg vil gi Gareth (Southgate) og resten av England-guttene mine beste ønsker.

Allardyce påpekte også at han har inngått en konfidensiell avtale med FA, og at han ikke ville uttale seg ytterligere om den.