Dette er kandidatene til å bli ny England-sjef

Gareth Southgate skal lede det engelske landslaget i fire kamper. Men kandidatene til å overta permanent er mange.

Det engelske fotballforbundet (FA) valgte tirsdag å sparke Sam Allardyce etter avsløringene om at han ga råd om hvordan man unngår overgangsreglene i bytte mot 4,2 millioner kroner.

61-åringen fikk 67 dager i managerstolen. Samtidig offentliggjorde FA at U21-trener Gareth Southgate skal lede det engelske landslaget i de kommende VM-kvalifiseringskampene mot Malta, Slovenia og Skottland, samt privatlandskampen mot Spania 15. november på Wembley.

Den tidligere Crystal Palace-, Aston Villa- og Middlesbrough-spilleren har en høy stjerne hos FA og ble sett på som en åpenbar kandidat også før ansettelsen av Sam Allardyce.

– Gareth Southgate kommer til å gjøre en god jobb. Han kjenner spillerne, de ansatte og rutinene. Overgangen vil gå rimelig sømløst og han vil nok få laget klart i tide til Malta-kampen, sier FAs styreformann Greg Clarke til Telegraph.

– Hell i uhell at de nå slipper «Big Sam»
Det er imidlertid lite trolig at Southgate kommer til å bli en permanent løsning. TV 2s Premier Leauge-kommentator Simen Stamsø håper FA velger en som er ikke er der for pengene sin skyld.

– Jeg håper de velger en som er opptatt av sporten, ikke berømmelsen, sier han og holder en knapp på Bournemouth-manager Eddie Howe.

– Jeg håper de går for Howe. Han vil ha et godt utgangspunkt. De kan ikke komme lenger ned i søla enn er nå. Han er kanskje den mest talentfulle engelske manageren. Han er en detaljfrik, veldig interessert i sporten, kan analyser og han vet hvordan man snakker med unge spillere, sier Stamsø Møller.

Se Simen og Trevor diskutere Sam Allardyce i videovinduet øverst i saken!

Han mener det var hell i uhell at det engelske landslaget slipper å ha Sam Allardyce som trener.

– Sam Allardyce ansetter de for å redde seg. Det engelske landslaget bør ha en manager som kan dytte dem videre. Når de er så langt nede som de var etter EM. Kanskje var det hell i uhell at de nå slipper unna Big Sam?

– Behøver autoritet og respekt
TV 2s Premier League-ekspert, Trevor Morley, mener FA står overfor en vanskelig oppgave. Han håper likevel de finner en kandidat med nødvendig autoritet og rutine.

– De gamle folkene i FA har jo gjort noen feil opp gjennom årene. Men det er ikke så lett å finne noen. De største managerne i verden, som Guardiola og Mourinho, vil ikke ha jobben. De vil ha store klubber. Du har begrenset med kandidater. Man trenger noen med autoritet og respekt, sier han.

Morley mener Steve Bruce bør være aktuell.

Steve Bruce ble intervjuet til jobben, som den eneste utenom Sam Allardyce. Hans managerkarriere har ikke vært all verden, men han har autoritet, han har spilt for Manchester United og vært en god spiller.

– Er det viktig at han er engelsk?

– Ideelt sett ville jeg hatt en som var engelsk. Men det funker ikke på den måten lenger. England vil vinne noe. De vil ha suksess og da bryr de seg ikke om han er norsk eller kinesisk. Big Sam er fra England. Man så jo hvordan det gikk.

Dette mener The Telegraph er kandidatene til å erstatte Sam Allardyce som landslagssjef for England:

Alan Pardew: Crystal Palace-manageren regnes for å være en av de mest egnede managerene i Premier League.

Steve Bruce: Har solid erfaring fra klubber som Hull, Sunderland, Wigan og Birmingham og han ble intervjuet av FA i sommer. Den gang var det Allardyce som ble foretrukket.

Eddie Howe: Bournemouth-manageren har lenge blitt sett på som en aktuell kandidat på sikt, men hans manglende erfaring taler mot ham.

Jürgen Klinsmann: Tyskeren har gjort en god jobb som manager for USAs landslag. Har solid erfaring som spiller og trener.

Glenn Hoddle: Til tross for at han ble avsatt som landslagssjef i 1999, har han fra flere hold blitt sett på som en meget kompentent kandidat. Flere kjente fotballnavn, blant dem Alan Shearer og Harry Redknapp lanserte Hoddle som favoritt til jobben da Hodgson trakk seg. Med Gary Neville i en assistentrolle.

Gary Neville - Hodgsons assistent har fortsatt et godt rykte i FA og kan være en mulig kandidat. Også i en assistent-rolle.

Slaven Bilic - West Ham-manageren var også aktuell i sommer. Har erfaring fra å trene det kroatiske landslaget.

Alan Shearer - Fotballekspert i BBC og en av Englands aller beste spisser. Kan være aktuell også i en assistentrolle.

Roberto Mancini - 51-åringen var nevnt som en aktuell kandidat også i sommer. Er ledig på markedet og kjenner England godt etter sin tid i Manchester City.

Harry Redknapp – Happy Harry har en enorm erfaring og ble nevnt da Roy Hodgson ga seg i sommer. Men han har ikke vært manager på en stund og ble oversett sist.

Guus Hiddink – Nederlenderen har blitt hentet inn som Chelseas redningsmann to ganger i løpet av sin managerkarriere. Den første perioden endte med FA-cupgull, mens det andre ble ikke fullt så suksessrik. 69-åringen er fortsatt ansatt i Chelsea i en rådgiverrolle.

Laurent Blanc – Franskmannen vant ligaen tre år på rad med PSG, men eiernes ambisjoner om Champions League-suksess fikk Blanc aldri til. Nå er han ledig på markedet.

Claudio Ranieri – Leicesters genierklærte manager vant et sensasjonelt ligagull med The Foxes forrige sesong. Starten på årets ligasesong har ikke vært like vellykket, men i Champions League har debutantene vunnet sine to første. Ranieri har tidligere vært Chelsea-manager i fire sesonger.

Arsene Wenger – Franskmannen har akkurat feiret sitt 20-årsjubileum som Arsenal-manager. The Gunners har fått en god start på årets Premier League-sesong, men hvor sannsynlig er det at 66-åringen forlater Arsenal midt i en sesong? Wenger har tidligere uttalt at han tidligst vil være aktuell i 2017.

David Moyes – Skotten sliter med å få fart på Sunderland om dagen, men jobben han gjorde i Everton blir fortsatt husket. Det gjør nok også hans mislykkede opphold i både Manchester United og Real Sociedad.

Sir Alex Ferguson – Manchester Uniteds legendariske manager har egentlig pensjonert seg, men kan England-jobben lokke ham til en siste jobb? Sannsynligvis ikke.