Foto: Bruce Bennett

Nederlag for Europalaget og Zuccarello i første finalekamp

Canada vant 3-1 over Europalaget i den første finalen i verdenscupen i ishockey.

Det sammensatte europeiske laget tok seg overraskende til finalen med seier mot Sverige i semifinalen. Men i den første av tre finalekamper i Toronto tirsdag ble hjemmefavorittene for sterke, slik de også var da de to lagene møttes tidligere i turneringen.

Den store entusiasmen var ikke å spore i Air Canada Centre, ifølge det svenske nyhetsbyrået TT. Publikum lot seg ikke oppildne på samme måte som i et møte med landslag som Sverige, Russland eller USA. Heller ikke på isen gnistret det da Canada sørget for en oppskriftsmessig seier over gjestene.

– Det var som en førsesongkamp, sier en journalist som følger den nordamerikanske hockeyligaen.

Brad Marchand ga Canada ledelsen allerede etter vel to minutter i første periode, og Steven Stamkos fulgte opp med scoring etter vel 13 minutter. I andre periode reduserte slovakiske Tomas Tartar for Europalaget, men canadierne slo tilbake i tredje periode. Patrice Berger fastsatte sluttresultatet til 3-1.

Den neste finalekampen spilles torsdag. Det spilles best av tre kamper i finalerunden, så canadierne kan sikre seieren i turneringen allerede neste gang de møter Europa. (©NTB)