VIL BYGGE UT MER: Samferdselsbyråd Lan Marie Berg Nguyen er ansvarlig for kollektivtrafikken i Oslo. Hun trenger penger for å finansiere store prosjekter, for eksempel Fornebubanen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)
VIL BYGGE UT MER: Samferdselsbyråd Lan Marie Berg Nguyen er ansvarlig for kollektivtrafikken i Oslo. Hun trenger penger for å finansiere store prosjekter, for eksempel Fornebubanen. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix) Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Aftenposten:

– Øker prisene på kollektivtrafikk

Prisen på Ruter-billetter i hovedstaden ligger an til å øke med 4-5 prosent i tillegg til den årlige prisjusteringen. Samtidig skal Oslo kommune gi mer til drift av kollektivtrafikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag klokken 12 legger byrådet fram sitt budsjett, der det legges opp til en passasjervekst på 10 prosent på kollektivtrafikken i hovedstaden, skriver Aftenposten.

– Byrådet foreslår i å øke driftstilskuddet med 79,5 millioner kroner i 2017, og investeringsbudsjettet mer enn dobles. Det betyr at mange flere kan reise kollektivt, sier samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) til NTB.

Parallelt med kommunenes satsing, skal billettprisene etter det Aftenposten forstår økes med 4-5 prosent mer enn den årlige justeringen for prisvekst.

Også takstene i bomringen øker. De ekstra pengene dette bringer inn, skal gå til store prosjekter som ny sentrumstunnel for T-banen, Fornebubanen og innkjøp av nye trikker. Til sammen dreier det seg om 150 millioner kroner i året i øremerkede investeringer.

Målet er at prisen på månedskort i størst mulig grad skal skjermes.

– Vi venter på en beregning om hva som vil være riktig prisnivå på de ulike billettypene. Men i Oslopakke 3-forhandlingene var vi enige om at de som reiser ofte, i størst mulig grad skal vernes, sier Berg.

NTB