KORRUPSJON I FOTBALLEN: Den britiske avisen The Telegraph har i flere måneder jobbet for å avdekke korrupsjon og økonomisk kriminalitet i engelsk fotball.  AFP PHOTO / PAUL ELLIS
KORRUPSJON I FOTBALLEN: Den britiske avisen The Telegraph har i flere måneder jobbet for å avdekke korrupsjon og økonomisk kriminalitet i engelsk fotball.  AFP PHOTO / PAUL ELLIS Foto: Paul Ellis

Ny Telegraph-avsløring: Hevder at åtte Premier League-managere har tatt imot bestikkelser

Allerede denne uken lover The Telegraph å navngi en topptrener som skal ha akseptert bestikkelser.

The Telegraph følger opp med nye avsløringer dagen etter saken som felte Sam Allardyce.

Ifølge avisen har åtte nåværende og tidligere Premier League-managere tatt imot bestikkelser i forbindelse med kjøp av spillere. I tillegg er to managere i Championship-klubber trukket inn i saken. Hvilke managere og klubber det er snakk om, går Telegraph ikke ut med.

Metoden er at agenter betaler managerne direkte for å kjøpe en spiller, slik at agenten kan profittere på overgangen.

Brukte skjult kamera

Informasjonen blir bragt frem av tre agenter, uvitende om at de ble filmet med skjult kamera, som forteller om metodene som brukes.

Som i saken om Allardyce har Telegraph-journalistene utgitt seg for å være forretningsmenn fra Asia som vil utnytte den vanvittige pengebruken i Premier League.

Telegraph har avtalt å gi alle opplysninger til det engelske fotballforbundet (FA) og til politiet.

– Vil navngi topptrener

Én av agentene som snakker om korrupsjonen i engelsk fotball er omstridte Pino Pagliara. Italieneren ble utestengt fra fotballen i fem år etter å ha vært involvert i en kampfiksingssak i 2005. Han og to andre agenter sier at de selv har betalt fire nåværende eller tidligere Premier League-managere.

«Alt skjer under bordet», sier én av agentene.

Avisen skriver at de i løpet av uka vil navngi assistentmanageren i en «ledende klubb» som ble filmet mens han tok aksepterte en kontantbetaling på 5000 pund, drøyt 50.000 norske kroner, fra en av journalistene som benyttet skjult identitet.

Denne saken vil uten tvil skape enda mer hodebry for Det engelske fotballforbundet (FA) som allerede har nok å stri med i kjølvannet av Allardyce-skandalen.