NYTT STEG I KARRIEREN: Vegard Stake Laengen, her fra Paris-Nice tidligere i år, går fra IAM til det tidligere Lampre-laget. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD.
NYTT STEG I KARRIEREN: Vegard Stake Laengen, her fra Paris-Nice tidligere i år, går fra IAM til det tidligere Lampre-laget. Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD. Foto: Kenzo Tribouillard

Stake Laengen klar for nytt kinesisk storlag

Vegard Stake Laengen fortsetter karrieren i Project TJ Sport, får TV 2 opplyst.

Nordmannen har denne sommeren vært koblet til blant andre Katusha og Team Sky, men valget falt altså på laget som foreløpig heter Project TJ Sport.

TV 2 Sporten vet at avtalen har vært så godt som i boks den siste uken, og Stake Laengens agent, Mattia Galli, bekrefter søndag morgen at en kontrakt på to år er signert.

Laget er en fortsettelse av Lampre-Merida-laget, men vil fra neste år være registrert i Kina og ha en kinesisk sponsor i ryggen.

Laget er ventet å få en plass i den såkalte WorldTouren, altså sykkelsportens høyeste nivå, og vil offentliggjøre signeringen av nordmannen i nærmeste fremtid.

Sterk sesong i IAM

27-åringen forlater det sveitsiske IAM-laget etter ett år i den hvite, røde og blå drakten.

IAM trekker seg som hovedsponsor etter denne sesongen, noe som gjør at laget legges ned.

Asker-gutten har vært en av lagets mest pålitelige ryttere denne sesongen, noe som gjorde at tjenestene hans var ønsket i en rekke lag fra og med 2017-sesongen.

Stake Laengen, som blir å se i Norge-drakten i VM i Qatar om ikke lenge, syklet både Vuelta a España og Giro d'Italia i år. I sistnevnte tok han også en sterk tredjeplass på den individuelle tempoetappen på dag ni.

Årets sesong var den første for 27-åringen tilbake i proffenes rekker etter ett år i Joker-laget i 2015. Før det syklet han to år for Bretagne-Séché Environnement (nå Fortuneo-Vital Concept) og ett år for Team Type 1-Sanofi (nå Novo Nordisk).

Neste år vil han bli lagkamerat med stjerneryttere som Rui Costa, Darwin Atapuma, Diego Ulissi, Sacha Modolo, Ben Swift, Louis Meintjes, samt stortalentene Filippo Ganna, Matej Mohoric og Simone Consonni.