SPERRET AV: Et vindu falt ut fra fjerde etasje i en bygård i Klingenberggata. (Foto: Adrian Nyhammer Olsen / TV 2) 
SPERRET AV: Et vindu falt ut fra fjerde etasje i en bygård i Klingenberggata. (Foto: Adrian Nyhammer Olsen / TV 2) 

Vindu i Oslo sentrum falt ned fra fjerde etasje

I Oslo sentrum kunne det gått riktig galt da et vindu falt ned fra fjerde etasje og traff fortauet. Stormen «Karl» skapte trøbbel over hele Østlandet natt til onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld var rundt 3000 husstander i Telemark og Vestfold uten strøm, meldte Skagerak Energi.

Verst var det i Holmestrand der drøyt 900 husstander var strømløse. Onsdag morgen har de aller fleste fått strømmen tilbake.

Vindu falt ned på gata

På Gjøvikbanen satt passasjerer sperret inne på toget i timesvei. De befant seg mellom Nittedal og Hakadal da strømforsyningen ble brutt ble brutt ved 23-tiden tirsdag kveld.

Det skjedde fordi et tre blåste ned og traff kjøreledningen. Strømmen var tilbake igjen like før klokken to.

Også i hovedstaden skapte stormen «Karl» livsfarlige situasjoner. I Klingenberggata i Oslo sentrum falt et ut fra fjerde etasje og landet på fortauet.

– Det er en svært alvorlig sak fordi det ferdes mange mennesker i dette området. Dette kunne gått veldig galt, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Vidar Pedersen til TV 2.

Brannvesenet har inspisert vinduene i bygningen ved hjelp av en stigebil. De mener at det er en fare for at flere vinduer skal rase ut og derfor er området sperret av. Politiet utelukker ikke at gårdeieren kan bli anmeldt.

Trær til besvær

Flere steder på Østlandet har trær blåst over ende. På Ånnerudtoppen i Asker har et tre falt over veien. Politiet i Follo melder melder også om at veier er stengt etter at trær har blåst over ende.

På St. Olavs plass i Oslo sentrum har et tre blåst over ende i en bakgård. Treet skal ha truffet en parkert bil i nærheten. Det er satt opp sperringer.

Vakthavende meteorolog i Storm Geo, Cecilie Villanger, forteller at det kraftige vindkastene og regnbygene vil fortsette på Vestlandet gjennom hele natten.

Uværet på Østlandet løyet ved to-tiden.