SUKSESS: Mats Zuccarello og Team Europa har motbevist ekspertene, og tatt seg til en overraskende finale mot Canada i World Cup. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP 
SUKSESS: Mats Zuccarello og Team Europa har motbevist ekspertene, og tatt seg til en overraskende finale mot Canada i World Cup. Foto: Bruce Bennett/Getty Images/AFP  Foto: Bruce Bennett

Tror ikke Zucca og Team Europa er ønsket i World Cup-finalen

Espen «Shampo» Knutsen tror Mats Zuccarello og Team Europa kommer til å slite i World Cup-finalen.

Oslo (TV 2): Mats Zuccarello (29) har storspilt i World Cup-turneringen, og hadde assist på den avgjørende scoringen da Sverige ble slått 3-2 i semifinalen lørdag.

Nå venter hjemmefavorittene Canada i finaleserien, der den første av tre kamper spilles natt til onsdag norsk tid.

– Ikke ønsket i finalen

Før semifinalen sa nordmannen til TV 2 at han følte at Team Europa egentlig ikke var ønsket i turneringen.

– Man har jo litt følelse på at de håpet egentlig at vi ikke skulle få komme til semifinalen, og at vi bare skulle tape tre strake og dra hjem. Så de er vel litt overrasket, innrømmet Zuccarello.

Kritikerne reagerer på at et lag sammensatt av spillere fra mange land i Europa mangler både tilhørighet, og tilhengere. Dermed blir det nok ikke like stor oppmerksomhet rundt finalen som arrangørene ønsket.

Espen «Shampo» Knutsen, som har 207 NHL-kamper på CV-en, støtter Zuccarellos oppfatning av turneringen.

– Jeg tror ikke de er noe mer ønsket i finalen, enn Mats opplevde at de var i semifinalen. Det er nok mange som hadde håpet at det skulle bli et klassisk Russland-Canada, eller Sverige-Canada-finale tipper jeg. Det er mange som har vært kritiske til at Europa skulle være med, at det ikke er noe land, sier han til TV 2.

– Mener du at kritikken går på at det ikke er noe tilhørighet i Team Europa?

– Ja. Det var jo Canada-cup før, og det var jo veldig populært. Da var det jo bare de store nasjonene som var med, og det er mange som mener at det burde vært sånn nå også. At det er litt for mye «jippo», ved at de tar med lag fra Europa og et U23-lag fra Nord-Amerika, mener Shampo.

Mats Zuccarello har imponert på Europa-laget, med ett mål og tre assist. Knutsen er likevel ikke overrasket.

– Han har gjort det veldig bra, som han egentlig har gjort i de senere årene nå. Jeg er ikke så veldig overrasket over det, for så god er han jo. Det er vel han som har scoret flest mål i forrige NHL-sesong, av de guttene som er på det Europa-laget. Så det er klart at han er en stjerne der, understreker han.

Tror ikke NHL vil boikotte OL

NHL har tidligere vært mellomfornøyde med OL, da klubbene må slippe spillerne over en lengre periode midt i sesongen.

Flere eksperter tror nå at NHL vil bruke World Cup som en unnskyldning til å nekte å sende spillere til OL. Shampo tror derimot ikke det blir en realitet.

– Jeg tror at NHL er veldig interessert i å være representert i OL, for å spre sporten. Alle spillerne vil veldig gjerne være med i et OL, jeg er sikker på at de setter det høyere enn World Cup. Så er jeg blir overrasket hvis ikke NHL-spillerne får bli med til OL, sier den tidligere NHL-proffen.

Mange eksperter har dømt Europa-laget nord og ned, men Shampo er ikke overrasket.

– Det er jo litt tilfeldigheter, men Team Europa er et bra lag. Det er et lag fullt av NHL-stjerner, og da er det jo ikke noe dårlig lag. Så jeg er ikke overrasket over at de har gjort det bra. Det er så tett og jevnt i toppen der, bortsett fra Canada som jeg syns er et steg foran alle andre, mener han

– Så du tror Team Europa kommer til å få det tøft i finaleserien?

– Jeg tror at Canada kommer til å vinne finalen ganske greit. De har et bunnsolid lag som er vanskelig å spille mot, og slipper ikke til noe. Så det er rett og slett et av de bedre Canada-lagene vi noen gang har sett, avslutter han.