HETSET: Abid Raja mottok disse meldingene fra Mohyeldeen Mohammad lørdag. Foto: Skjermdump/NTB scanpix.
HETSET: Abid Raja mottok disse meldingene fra Mohyeldeen Mohammad lørdag. Foto: Skjermdump/NTB scanpix.

PST etterforsker hatmeldinger sendt til Abid Raja

Politiets sikkerhetstjeneste etterforsker meldinger som skal være sendt fra Mohyeldeen Mohammads telefon til Venstre-politikeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter PST overfor TV 2.

– Vi har mottatt en anmeldelse og startet etterforskning i dag. Vi etterforsker på vanlig måte, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til TV 2.

Raja anmeldte Mohammad for krenkelse av privatlivets fred og for angrep på de høyeste statsorganenes virksomhet, skriver NRK, som først omtalte saken.

– Det er bra PST følger opp, sier Abid Raja til TV 2.

Bernsen ønsker ikke å kommentere om de har kontaktet Mohammad.

Mohyeldeen Mohammads advokat John Christian Elden sier til TV 2 at han fikk vite om etterforskningen gjennom NRK.

– Jeg har ikke vært i kontakt med Mohyeldeen om dette, hverken om han har sendt noen SMS eller hans oppfatning av anmeldelsen, sier Elden til TV 2.

– Må Allah brenne deg

Dett var lørdag morgen Abid Raja, som var på reise i Canada, våknet opp til flere tekstmeldinger med hetsende innhold.

«Abid Khinzir Raja. Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam din uoppdratte murtad kafir hund!», het det blant annet i meldingene, som viste seg å være sendt fra den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad.

Mohammad tok selv kontakt med NRK mandag og bekreftet at det var han som hadde sendt meldingene.

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppklarte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!», sto det også i en av meldingene.

– Vil diskutere ukultur

Raja, som selv er muslim, knytter meldingen til et utspill han har kommet med i VG lørdag, hvor han går ut mot kvinners bruk av burka.

– Det er veldig synd at folk reagerer med å ønske død og fordervelse mot noen, kun fordi man blir utfordret på sin egen ukultur, sa Raja til TV 2 per sms fra Canada.

I avisintervjuet advarte han samtidig sterkt mot et forbud mot burka, slik Ap tar til orde for.

– Burka og niqab hører ikke hjemme i Norge. Jeg har oppfordret muslimer til å ta oppgjør med denne kulturen og endre sin praksis, utdyper Raja overfor TV 2.

Muhyeldeen Mohammad var i 2012 i Syria, hvor han blant annet poserte med våpen. I 2013 ble han bøtelagt for å ha vært i besittelse av en våpenkopi på offentlig sted. Tidligere har Mohammad delt filmklipp som hyller drap på vestlige soldater i Irak og Afghanistan.

Ble kalt hore – vurderer anmeldelse

Også den muslimske samfunnsdebattanten Maryam Trine Skogen har blitt utsatt for hets av Mohammad. Etter Skogen hadde skrevet et innlegg til støtte for homofile muslimer, mottok hun hatmeldinger fra Mohammad.

«Vennligst ikke kall deg muslim. Du er ikke annet enn en mentalt forstyrret og ustabilt ludder som gjør zina (sex utenfor ekteskap) med en skitten vantro. Min vakre religion Islam er fri fra din skitne livsstil og umoral! Gjør oss muslimer en tjeneste og kall deg for en kafira (vantro), for det er AKKURATT hva du er! Skitne homo-elsker hore!!!», skriver han.

«Gå og anmeld eller gjør hva du vil. [...] Du skal stå til ansvar for din kufr, (vantrohet), zinaa (sex utenfor ekteskap), støtte av de forkastelige homsene som du støtter og ditt verdiløse liv som du har valgt å leve. Måtte Allah la deg råtne i flammene av helvetet», skriver han videre.

Da Skogen ble kjent med at Raja hadde anmeldt Mohammad, vurderer hun selv å anmelde islamisten til PST.

– Jeg skal henvende meg til PST og høre om de mener at det er hensiktsmessig. I utgangspunktet tenkte jeg ikke å anmelde, men hvis det er bruk for at jeg anmelder, så gjør jeg det, sier Skogen til TV 2.