FOR KORT: Skolen mente skjørtet til Reese var for kort til å bruke på skolen. FOTO: Facebook/Suzie Webster
FOR KORT: Skolen mente skjørtet til Reese var for kort til å bruke på skolen. FOTO: Facebook/Suzie Webster

Skolen mente dette antrekket ville distrahere gutteelever

Reese (12) fikk beskjed om å komme til rektors kontor for å skifte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Suzie Webster fra Sør-Carolina i USA fikk nylig en telefon som opprørte henne sterkt.

Telefonen var fra datteren Reese Franyo (12), som fortalte at hun var innkalt til rektors kontor ved Moultrie High School.

– Hun ringte meg fra kontoret for å fortelle meg at jeg måtte komme bort med buksene hennes, fordi skjørtet hennes var ansett å være for kort, skriver Webster i en Facebook-post som har fått enorm oppmerksomhet.

– Du hører hjemme på en nattklubb

12-åringen forteller at hun hadde brukt skjørtet på skolen flere ganger tidligere uten å få noen reaksjoner.

– Jeg gikk nedover gangen med noen venninner da kunstlæreren min sa at skjørtet var for kort og at jeg måtte gå og skifte, sier hun til lokalavisa Post and Courier.

Læreren slang også slibrige kommentarer til den unge jenta.

– Hun sa at det så ut som om jeg hørte hjemme på en nattklubb, forteller hun.

Mente antrekket distraherte gutter

Moren til den 12 år gamle skolejenta ble ikke fornøyd da hun fikk greie på at datteren var blitt bedt om å skifte, særlig ettersom skjørtet skal ha oppfylt kravene til skolens dresskode.

– Reese unnskyldte seg en rekke ganger og det var tydelig at hun følte at hun hadde gjort noe galt. Vi brukte flere uker på å finne skjørt som var lange nok for dresskoden, og dette skjørtet var i akkurat samme lengde som vanlige uniformskjørt, sier hun.

Da rektoren selv målte skjørtet og så at det var langt nok, sa han at 12-åringen ikke trengte å skifte. Da var hun imidlertid så flau over situasjonen at hun skiftet likevel. Webster ble også provosert av å høre rektorens forklaring på hvorfor skjørtet likevel var ansett å være for kort.

– Han forklarte meg at det var nødvendig å følge nøye med på jentenes antrekk, fordi gutter i denne alderen blir veldig distrahert av jenter og deres utseende, skriver hun.

Avviser at de ville gjøre jenta flau

I en uttalelse til ABC har skolen forklart at det ikke var deres intensjon å få 12-åringen til å føle at hun hadde gjort noe galt.

– I denne situasjonen mener vi at rektoren ikke med vilje fikk eleven til å føle seg pinlig berørt. Han fortalte aldri verken henne eller forelderen at hun ikke kunne ha på seg skjørtet, men ba henne være bevisst på reglene, skriver de.

De skriver videre at læreren som slang kommentarer etter Reese, har fått en irettesettelse av rektoren. Webster og datteren har på sin side fått enorme mengder støttemeldinger etter at historien ble kjent.

– Takk for den overveldende mengden støtte. Vi har fått kommentarer og meldinger fra hele verden. I dag har Reese bursdag, og hun har på seg skjørtet igjen (hennes valg, ikke mitt), skrev moren i en Facebook-status dagen etter hendelsen.