55-åring løslatt etter dødsfallet på Ombo

Politiet sier i dag at det ikke lenger er grunnlag for å mistenke at dødsfallet til en 58 år gammel tysk turist skyldes en straffbar handling.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om det de betegnet som et mistenkelig dødsfall klokken 3.45 natt til søndag.

En 58 år gammel tysk turist døde på øya Ombo i Rogaland, hvor han var sammen med to kamerater. De tre tyskerne ankom øya lørdag der de skulle bo i en hytte i Jørstadvågen i en uke. Kameratene hadde planer om å bruke uka på fisketurer.

Kameraten, en 55 år gammel tysk mann, skulle etter planen framstilles for varetektsfengsling i dag. Også den tredje kameraten, en 58 år gammel mann, var først mistenkt i saken.

I formiddag kom imidlertid politiet med en pressemelding som sier at det ikke lenger er grunn til tiltale, og oppgir at det er summen av nye opplysninger fra obduksjonen, samt opplysninger fra teknisk og taktisk etterforskning, som gjør at kameratene er utenfor mistanke.

– Det betyr at det ikke lenger er grunnlag for å fremstille en tysk 55-åring for varetektsfengsling i Stavanger tingrett i dag, sier Erik W. Rand, påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt.