ÅSTEDET: I et nedbrent huset på Breivikeidet i Tromsø ble 85 år gamle Erling Eriksen funnet drept. 12 år etter ringte en tipser til Åsted Norge og sa at han vet drapsmannen er. FOTO: POLITIET / ÅSTED NORGE
ÅSTEDET: I et nedbrent huset på Breivikeidet i Tromsø ble 85 år gamle Erling Eriksen funnet drept. 12 år etter ringte en tipser til Åsted Norge og sa at han vet drapsmannen er. FOTO: POLITIET / ÅSTED NORGE

14 ÅR GAMMEL DRAPSSAK GJENOPPTATT:

Skal avhøre tidligere siktet i Erling Eriksen-saken

TROMSØ/OSLO (ÅSTED NORGE): For 12 år siden henla politiet saken mot ham. Mannen fikk 36.000 kroner i erstatning, men må nå møte i nytt avhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg kan bekrefte at vi vil avhøre mannen som tidligere var siktet i saken, sier Einar Lysnes Sparboe, politiinspektør og påtaleleder i Troms politidistrikt.

Åsted Norge kunne i går fortelle at politiet har gjenopptatt etterforskningen av drapet på Erling Eriksen 16. november 2002. Han ble funnet kvalt med ei fille i halsen i sitt nedbrente hus på Breivikeidet i Tromsø kommune.

Den tidligere siktede mannen satt fengslet i over et år før saken mot ham ble henlagt på grunn av manglende bevis.

– Høyst interessant

Nå er han igjen i søkelyset. Det hele startet da en tipser ringte Åsted Norge og ba om å få snakke med Asbjørn Hansen. Den tidligere Kripos-etterforsker, som nå er ekspert i Åsted Norge, ringte mannen opp:

– Jeg har kjennskap til gjerningsmannen i en gammel drapssak, åpnet tipseren.

Tipset ble forelagt politiet i Tromsø som avhørte det samme vitnet som ringte TV 2.

– Vi vurderer opplysningene som vitnet kommer med som høyst interessant. Det er troverdig informasjon, Lysnes Sparboe.

Avviser påstander om drap

Åsted Norge-tipseren hevder penger var motivet for drapet.

– Han var blitt lovet et lån, men ble mer eller mindre gjort narr av dette da han spurte etter pengene. Jeg mener det var 50.000 kroner. Da svartnet det for ham og han mistet besinnelsen, hevder mannen.

Forsvareren til den tidligere siktede, avviser påstandene om at klienten skal ha begått drapet.

– Klienten min sier at dette ikke medfører riktighet. Han har ikke begått denne handlingen, og har heller ikke fortalt noen at han skal ha gjort det. For øvrig er informasjonen han har fått så uklar at han ikke har mulighet til å kommentere noe utover dette, sier advokat Jørgen Mowinckel.