MISS: Skjønnhetsdronningen som ble hånet for å ha lagt på seg, har blitt amerikansk statsborger, og kommer neppe til å stemme på Donald Trump.
MISS: Skjønnhetsdronningen som ble hånet for å ha lagt på seg, har blitt amerikansk statsborger, og kommer neppe til å stemme på Donald Trump.

Kvinnen Trump kalte «Miss Piggy» har fått statsborgerskap

Gjett hvem skjønnhetsdronningen fra Venezuela skal stemme på.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Presidentkandidat Donald Trumps har kommet med nedlatende kommentarer til journalister, funksjonshemmede, krigsveteraner, latinamerikanere og muslimer.

«Miss Piggy»

Men en av de som har blitt grovest ydmyket i offentlighet er Alicia Machado.

Machado ble født i Venezuela og den vakre kvinnen ble kronet til Miss Universe i 1996.

Trump eide skjønnhetskonkurransen da Machado vant, og var slett ikke fornøyd med skjønnhetens vektøkning etter kåringen.

Alicia Machado var Miss Universe i 1996. Hun var den første Miss Universe som poserte naken i Playboy, og er kjent for sine konflikter med Miss Universe-eier Donald Trump etter at hun la på seg etter konkurransen.  AFP PHOTO/Joseph L.Hughes
Alicia Machado var Miss Universe i 1996. Hun var den første Miss Universe som poserte naken i Playboy, og er kjent for sine konflikter med Miss Universe-eier Donald Trump etter at hun la på seg etter konkurransen. AFP PHOTO/Joseph L.Hughes Foto: Joseph L.hughes

Han skal ha kalt henne «Miss Piggy» og «Miss hushjelp». Angivelig fordi hun var latinamerikaner.

Trumps konflikt med kvinner, og spesielt vakre kvinner, kom opp under den første presidentdebatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump natt til tirsdag.

Clinton slo tilbake

Etter Trump sa at Clinton ikke ser ut som, og ikke har stamina til en president, parerte Clinton med hans tidligere angrep på kvinner.

«En av de verste tingene du har sagt til en kvinne i en skjønnhetskonkurranse. Han elsker skjønnhetskonkurranser, støtter dem, omgår dem. Og så kalte han en av dem «Miss Piggy». Så kalte han henne for «Miss hushjelp» fordi hun var latinamerikansk. Donald. Hun har et navn. Navnet hennes er Alicia Machado. Hun har blitt amerikansk statborger, og du kan vedde på at hun kommer til å stemme i november».

Se klippet her!

– Jeg så ut som et skjelett

Machado har tidligere fortalt til Washington Post hvordan hun har slitt med spiseforstyrrelser i 20 år, og sultet seg før konkurransen.

– Jeg hadde anorexia og bulimi. Det var en besettelse å ikke legge på meg. Da jeg vant, var jeg på bedringens vei, men året før spiste jeg ikke i det hele tatt. Og det lille jeg spiste, kastet jeg opp, sa hun.

Den 1,75 lange kvinnen veide 52 kilo.

– Jeg så ut som et skjelett, fortalte Machado.

Etter hun ble kåret til verdens vakreste kvinne, begynte hun å spise og la på seg åtte kilo. Medier skrev at hun hadde lagt på seg adskillig mer, godt underbygget at Donald Trump.

– Når du er skjønnhetsdronning forventer ikke folk at du skal gå fra 52 til 72 kilo på under ett år, sa han.

Machado be om å få snakke med en ernæringsfysiolog som kunne hjelpe henne med en sunn diett, istedet sendte Trump henne til et treningssenter i New York, der 80 journalister og fotografer sto og ventet på henne.

Mange reagerte negativt på det de opplevde som ydmykelse av den regjerende Miss Universe.