Ganske enkel, og fantastisk god epleterte
Konditor, Sverre Sætre, oppfordrer oss til å bruke norske frukt og bær. Som vikar for Wenche i dag, laget han en helt nydelig epleterte.
–Norsk frukt er best i verden, bruk den! Konditor, Sverre Sætre, kom med en krystallklar oppfordring til oss alle i dag.
Her får du oppskriften på hans fabelaktige epleterte.
Tertebunn:
- 300 g hvetemel
- 200 g kaldt, usaltet smør i terninger
- 100 g melis
- 1 egg
Slik gjør du:
Smuldre mel, melis og smør i en bolle.
Tilsett egget og kna det inn i deigen, eller kjør deigen raskt sammen i en foodprocessor.
Pakk deigen inn i plast og la den hvile minst to timer i kjøleskapet, gjerne natten over.
Kjevle tertedeigen til en ca. 3 millimeter tykk leiv.
Smør en terteform og legg leiven i formen slik at den dekker både bunn og kant.
Prikk bunnen med en gaffel.
Sett tertebunnen i fryseren i 30 minutter slik at deigen blir hard.
Fyll:
- 1 eple
- 4 ts sukker
- 1 tynn skive usaltet smør (skjær med ostehøvel)
Slik gjør du:
Forvarm stekeovnen til 180 grader.
Skrell eplet, del det i to og ta ut kjernehuset.
Kutt eplet i tynne skiver.
Legg epleskivene i tertebunnen og dryss dem med sukker.
Fordel biter av smørskiven oppå.
Stek terten i ca. 30 minutter til epleskivene begynner å få farge.
Ta terten ut av ovnen og løft den ut av terteformen.
Avkjøl i romtemperatur.
Server med vaniljeis.
Rognebær-espuma:
- 200 g rognebærgelè
- 1 dl fløte
Ha geleen i en kjele, og varm forsiktig til den er helt flytende.
Tilsett fløte, og visp godt inn.
Ha i en kremsprøyte, og fyll på en gasspatron.
Rist godt og sprøyt ut.
La den stå en stund i kjøleskapet hvis den er flytende.