FRUSTRERT: Antonio Agcaoili beskylder Hillary Clinton for å ignorere venstresiden. (Foto: Mathias Ask) 
FRUSTRERT: Antonio Agcaoili beskylder Hillary Clinton for å ignorere venstresiden. (Foto: Mathias Ask) 

Clinton når ikke ut til de unge

(NEW YORK, TV 2): Antonio Agcaoili står utenfor debattsalen på Hofstra University iført en lyseblå Bernie Sanders t-skjorte. I hendene bærer han et Hillary Clinton-skilt. Han har klistret på en lapp så det nå står «Clinton elsker krig».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bernie Sanders har allerede kommet med sin støtteerklæring til Clinton, men Agcaoili bryr seg ikke.

– Jeg synes ikke at det er Bernie Sanders sin oppgave å samle partiet. Det er opp til Hillary Clinton. Og det vi har sett fra Clinton er at hun ignorerer venstresiden. Hun prøver å sanke stemmer hos Republikanerne, sier Agcaoili.

Han vil stemme på De Grønnes kandidat Jill Stein, som han kaller den «eneste kandidaten for venstresiden».

Mister de unge velgerne

Den unge studenten er ikke alene. I en fersk måling fra NBC leder Clinton blant 18-29 år gamle velgere med 49%.

Men det er langt unna seiersmarginen til Obama fra 2008 og 2012.

Mye av grunnen er at tredjeparti-kandidater som Stein og Gary Johnson fra Liberterianerne får langt større oppslutning, henholdsvis 7 og 13%, blant unge velgere enn hos resten av befolkningen.

– Hvis Hillary Clinton virkelig vil vinne min stemme, må hun prioritere å få store pengesummer ut av politikken, og gå inn for et forbud mot fracking, sier Agcaoili.

Redningen for Clinton er at selv om unge velgere ikke er i ekstase over hennes kandidatur, så misliker de Trump sterkt. I samme måling fra NBC har den Republikanske kandidaten kun 26% støtte blant unge velgere.

Redd for Trump

Erica Isakower, som studerer på første året på Hofstra, er Hillary-tilhenger fordi hun mener ingen, verken mann eller kvinne, er mer kvalifisert til å ta over for Obama. Hun er også livredd for muligheten for at Trump kan bli president.

– Jeg er redd for hva som vil skje hvis han blir president. Spesielt hva det vil bety for muslimer og innvandrere, sier hun.

Det er en kritikk den 25-år gamle jusstudenten og Trump-supporteren Corey Michaelis er vant til å høre. Han har på seg en rød “Make America Great Again”-caps for anledningen.

– Det er sånn det er på et universitet i New York. Det er mange liberale her, sier han.

HEIER PÅ HILLARY: Erica Isakhower. (Foto: Mathias Ask / TV 2) 
HEIER PÅ HILLARY: Erica Isakhower. (Foto: Mathias Ask / TV 2) 

Stor misnøye

Misnøyen med de to kandidatene blant unge velgere er en av hovedgrunnene til at valget er så jevnt, og at både Trump og Clinton sliter med å nå mer enn 50% i meningsmålingene.

Sanders og Stein-supporteren Agcaoili, som kommer fra den sikre Demokratiske staten Massachussetts, sier han nok ville stemt på Clinton hvis han bodde i en vippestat.

– Det ville jeg nok gjort. Men vi har mer enn et alternativ og jeg bor i en veldig “blå” stat. Jeg kan trøste meg med at jeg prøver å støtte et annet parti so vi ikke får de to mest mislikte presidentkandidatene noen gang.

– Spark idiotene!

Alex Mersky er en 19 år gammel student på Hofstra og er Trump-tilhenger.

På t-skjorten hans står det «fire the idiots» og «help the vets». Mersky fikk t-skjorten på et valgmøte i New York. På ryggen står det "Trump! Endelig noen med baller." Mersky mener Trump har guts og tør å si det han mener.

Mersky har støttet Trump siden han kunngjorde at han var kandidat, og fulgte med på tv-serien The Apprentice i mange år. Han vil at Trump skal bygge en mur mot grensen til Mexico for å holde terrorgruppa IS ute av USA.

– CIA har sagt at IS vil prøve å krysse den sørlige grensen. Det vil vi ikke ha. Vi vil ikke ha IS her i det hele tatt.

I nattens debatt tror han at Trump kun kommer til å angripe hvis Clinton prøver seg først, fordi Trump har nye valgkampmedarbeidere som har bedt ham roe seg ned.