I TRØBBEL: Sam Allardyce blir avslørt av den engelske avisen Telegraph.  / AFP PHOTO / JOE KLAMAR
I TRØBBEL: Sam Allardyce blir avslørt av den engelske avisen Telegraph. / AFP PHOTO / JOE KLAMAR Foto: Joe Klamar

Sam Allardyce avslørt av skjult kamera – ga råd om regeljuks i bytte mot penger

Ga råd om regeljuks i bytte mot 4,2 millioner kroner.

Sam Allardyce skal ha brukt sin posisjon som Englands landslagssjef til å gi råd til forretningsmenn om hvordan man kan unngå reglene som forbyr tredjeparter fra å eie en del i en spiller.

Sky Sports melder at det engelske fotballforbundet (FA) nå har bedt om å få alle fakta på bordet i forbindelse med avsløringene.

The Telegraph avslører at Allardyce forhandlet frem en avtale verdt 4,2 millioner kroner med et Asia-basert selskap, som ville profittere på den vanvittige pengebruken i Premier League og Championship.

Det Allardyce ikke visste var at forretningsmennene var journalister med skjult kamera fra den engelske avisen.

I møtene med «forretningsmennene» skal Allardyce ha gitt råd om hvordan man unngår reglene som forby en tredjepart å eie en fotballspiller. Regelen ble innført i England i 2008, mens Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) fulgte opp i 2015.

Den tidligere Bolton-, West Ham-, Newcastle- og Sunderland-manageren skal ha sagt at det ikke var noe problem å komme seg unna de «latterlige» reglene.

Telegraph har i løpet av de ti siste månedene undersøkt det de kaller utbredte bestikkelser og korrupsjon i britisk fotball. Det er varslet at flere avsløringer vil komme de neste dagene.

Allardyce skal ha fortalt «forretningsmennene» at det fremdeles var mulig å eie en del av en spiller i hele Sør-Amerika, Portugal, Spania, Belgia og Afrika». Han skal selv ha hentet Enner Valencia til West Ham, en spiller som var eid av en såkalt tredjepart.

– Det er ikke noe problem. Vi fikk Valencia inn. Han var eid av en tredjepart i Mexico da vi hentet ham, sa Allardyce.

Avtalen med tredjeparten skal ha blitt avsluttet da Valencia signerte for Hammers.

Allardyce tok over jobben som engelsk landslagssjef etter Roy Hodgson 22. juli i år. I artikkelen kan Telegraph også fortelle at Allardyce omtaler Hodgsons ubesluttsomhet som en av grunnene til Englands EM-fiasko.

Ifølge avisen tjener Allardyce årlig 30 millioner kroner i jobben som landslagssjef.

Allardyce og hans rådgivere Shane Moloney og Mark Curtis, som begge var til stede på møtene med «forretningsmennene», har ikke kommentert saken overfor Telegraph.