Bradley Wiggins er i søkelyset etter at en hackergruppe offentliggjorde britens medisinske fritak.. Jeff Overs/BBC/Handout
Bradley Wiggins er i søkelyset etter at en hackergruppe offentliggjorde britens medisinske fritak.. Jeff Overs/BBC/Handout Foto: Handout

Sky stiller seg bak Wiggins

Sky-sjefen Dave Brailsford forsvarer Bradley Wiggins medisinbruk.

– Han har ikke gjort noe galt. Han hadde behov for medisinen og har fått en godkjennelse, sier Brailsford til BBC.

– Vi har gjort alt som vi gjør alltid. Alle kan stole 100 prosent på Sky.

Wiggins skal ha tatt de sterke medisinene på grunn av astma. Konkurrenten Tom Dumoulin uttalte seg kritisk til avisen Mail on Sunday og sa at «det var merkelig at Wiggins hadde fått injeksjoner og at astmaen må ha vært svært alvorlig».

Wiggins vedgikk i et intervju på BBC i helgen at han hadde brukt glukortikoidet triamcinolone preventivt, altså før han egentlig hadde bruk for det, før Tour de France-seieren i 2012.

Bruken av medikamentet, som skulle hjelpe på pustevanskene han var redd for å få under Touren, kom også like etter at han vant prestisjetunge Critérium du Dauphiné overlegent.

Hackergruppen Fancy Bears hacket Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) og har gjennom sine avsløringer om såkalte «medisinske fritak» (TUE) stilt internasjonal toppidrett i et meget dårlig lys den siste tiden - nok en gang.

Ved å ta seg inn i deres database har man publisert konfidensiell medisinsk informasjon om mange idrettsutøvere. (©NTB)