BLITT VOKSEN: Spencer Elden fotografert 25 år etter utgivelsen av albumet Nevermind. Foto: Faksimile, John Chapple (www.johnchapple.com).
BLITT VOKSEN: Spencer Elden fotografert 25 år etter utgivelsen av albumet Nevermind. Foto: Faksimile, John Chapple (www.johnchapple.com).

«Nirvana-babyen» har blitt 25 år gammel

Spencer Elden (25) har gjenskapt det ikoniske coverbildet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dette får deg kanskje til å føle deg gammel.

Den nakne, svømmende babyen fra coveret til Nirvana-albumet «Nevermind» har blitt voksen.

Spencer Elden var bare et par måneder gammel da foreldrene hans ble oppringt av undervannsfotografen Kirk Weddle.

Han ville gjerne bruke babyen deres på en fotoshoot for det nye bandet Nirvana. Eldens far jobbet selv på fotosett, og det var slik han kjente fotografen.

Ville svømme naken

I forbindelse med 25-årsjubileet til det ikoniske coveret, har Elden valgt å gjenskape bildene. Denne gangen med badebuksene på.

Det er fotograf John Chapple som har fotografert Spencer Elden i et basseng.

– Jeg foreslo for fotografen at jeg skulle gjøre det naken, men han tenkte det kom til å bli merkelig, så jeg brukte shorts, sier Elden til New York Post.

Albumet som inneholder låter som «Smells Like Teen Spirit» og «Come as You Are» har solgt mer enn 30 millioner kopier verden over.

– Når jeg ser tilbake på det, føles det ganske rart å gjøre intervjuer om det, fordi jeg hadde ingenting å gjøre med det, men samtidig en hel del, sier Elden til Time.

– Underbetalt modell

25-åringen er bosatt i Los Angeles sammen med sin mor, hvor han fokuserer på å lage kunst og dyrke tomater, ifølge magasinet.

Foreldrene fikk 200 dollar, tilsvarende i underkant av 2000 kroner for lånet av babymodellen i 1991. Som en del av det ikoniske albumet føler han seg noe underbetalt.

– Alle involvert i «Nevermind» har tonnevis med penger. Jeg føler at jeg er den siste delen igjen av grunge rocken. Jeg bor hjemme hos min mor og kjører en Honda Civic, sier han.