Stabæk vant nedrykksduellen mot Bodø/Glimt

Stabæk klatret forbi Bodø/Glimt til trygg plass i Tippeligaen.

Stabæk-Bodø/Glimt 1-0

Stabæk kjempet seg til en svært viktig 1-0-seier over Bodø/Glimt hjemme på Nadderud mandag kveld.

Andreas Hanche-Olsen ble helt med sin aller første Stabæk-scoring i kampens 62. minutt.

– Jeg burde ha scoret hat trick på hodet i dag jeg, men alle gode ting er tre. Det var deilig å se den gå inn, smilte matchvinneren etter kampen.

Se den livsviktige Stabæk-scoringen og høydepunkter i videovinduet øverst!

Det ble en noe rotete førsteomgang, hvor hjemmelaget hadde det meste av banespillet men manglet presisjon på avslutningene.

Omgangens største mulighet fikk Bodø/Glimt da Trond Olsen kom seg fri på venstrekanten og fant Alexander Jakobsen. Mande Sayouba var imidlertid med på notene og fikk slått Jakobsens avslutning til corner.

– Det er lite spill mye lange baller. Særlig fra vår del. Vi må få ballen ned og komme bak forsvaret deres litt oftere, oppsummerte Glimt-kaptein Thomas Jacobsen i pausen.

Tre minutter etter hvilen var vertene på ferde igjen. Etter en klassisk Bodø/Glimt-overgang kom Vadim Manzon helt alene med Sayouba. Nok en gang var det Olsen som var servitør, men nok en gang kom Stabæks sisteskanse seirende ut av duellen.

Der de gulkledde bommet, var vertene effektive. Etter timen spilt fikk vertene corner. Andreas Hanche-Olsen ruvet høyest på Muhames Keitas corner og stanget inn 1-0-ledelse til Stabæk. Simon Thomas i Glimt-buret følte seg tydelig urettferdig behandlet, men Tom Ivar Døvle så ut til å gjøre en god vurdering da han godkjente scoringen.

– Simon er tydelig på at han skulle hatt frispark, men det ser ikke jeg fra der jeg står. Vi taper kampen som en kombinasjon av at vi ikke klarer å sette våre egne sjanser og fordi slike nøkkelsituasjoner vipper imot oss, sa Glimt-trener Aasmund Bjørkan til TV 2 etter kampen.

Trond Olsen var enig med sin trener.

– Vi skulle hatt straffe i første omgang og det er klar holding på keeperen vår i forkant av målet deres. De har en lik situasjon i første omgang der keeperen deres kommer ut og hopper rett i vår mann og de får frispark. Reglene der er veldig vanskelig å tolke. Det er bingo hva keeperen får på og ikke får på, sa Glimt-spilleren.

Gjestene forsøkte å slå tilbake og presset hjemmelaget svært høyt, men verken Olsen eller Manzon maktet å omsette sine muligheter til tellende resultat.

– Man får som fortjent, vi må sørge for å være gode nok og ta vare på de sjansene vi får. Det klarte Stabæk på omtrent det eneste skuddet de har på mål og det klarte ikke vi, sa Bjørkan.

Med 1-0 til hjemmelaget på Nadderud bytter Stabæk og Bodø/Glimt plass på Tippeliga-tabellen. Nå er det Aasmunds Bjørkans menn som ligger på kvalikplass, mens Stabæk er oppe på trygg plass på bedre målforskjell enn laget fra nord.

– Vi har fem kamper igjen og må bare plukke poeng i de kampene for å berge oss. Vi kan ikke grave oss ned, sa Olsen.

Til helgen får Bodø/Glimt besøk av Strømsgodset, mens Lillestrøm gjester Stabæk og Nadderud til nok en nedrykksduell for Toni Ordinas' menn.

– Vi vet ikke om vi vinner. Vi må være nøkterne. De vet hva de må gjøre, så det blir en veldig tøff kamp. Men nå skal vi kose oss med disse tre poengene og jobbe godt resten av uken før oppgjøret mot Lillestrøm, sa Stabæk-treneren.

Slik startet lagene:

Stabæk: Sayouba - Hanche-Olsen, Skjønsberg, Nilsson, Moe - Grossman, Meling, Alanzinho, Keita, Njie - Escoe.

Bodø/Glimt: Thomas - Saltnes, Mockenhaupt, Bjørnbak, Jacobsen - Jakobsen, Normann, Berg - Azemi, Manzon, Olsen.