Fant våpen og tomme patronhylser:

Etterlyser vitner etter skyte-episode ved boligområde i Oslo

BJØRNDAL, OSLO (ÅSTED NORGE): Politiet etterlyser vitner etter en skyteepisode ved en idrettsplass i Oslo på høylys dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var lørdag ettermiddag klokken 17:42 at politiet fikk melding om pågående skyting på en parkeringsplass ved idrettsplassen på Bjørndal på Søndre Nordstrand.

– Basert på vitneforklaringer har politiet grunn til å tro at det skal ha vært to personer med hvert sitt våpen, og at det ble avfyrt minst tre skudd. Det har blitt gjort funn av flere tomhylser på den gruslagte parkeringsplassen hvor skyteepisoden skjedde, sier politibetjent Sunniva Helen Kleppe ved Manglerud politistasjon til Åsted Norge.

Politiet vet ikke om noen ble skadet under skytingen.


– Ifølge vitner skal en mannsperson ha blitt sparket av en annen mann da han lå nede. Vi ønsker at denne personen melder seg, sier Kleppe.

Fant håndvåpen

Politiet har også funnet et håndvåpen like ved, og ønsker informasjon fra personer som har oppholdt seg i området hvor våpenet ble funnet. (Se gul ring på kartutsnittet under).

– Politiet har grunn til å tro at det ble avfyrt skudd fra et eller flere skarpladde våpen. Vi ser svært alvorlig på denne hendelsen som skjedde ved et sted hvor det ferdes mange barn og andre, noe som kunne medført en særdeles farlig situasjon, sier Kleppe.

Politiet ved Manglerud politistasjon ønsker opplysninger om hendelsen fra personer som var i området, særlig observasjoner av personer og biler i nærhet til tid og sted.

VÅPEN FUNNET: Den gule ringen viser hvor politiet fant et håndvåpen etter at skudd ble avfyrt ved et boligområde på Bjørndal i Oslo. FOTO: POLITIET / KARTUTSNITT GOOGLE MAPS
VÅPEN FUNNET: Den gule ringen viser hvor politiet fant et håndvåpen etter at skudd ble avfyrt ved et boligområde på Bjørndal i Oslo. FOTO: POLITIET / KARTUTSNITT GOOGLE MAPS

– Det var mange personer i området under hendelsen. Vi ønsker at de som har sett noe eller vet noe - tar kontakt, sier Kleppe.

Tips kan ringes inn til politiet på telefonnummer ‪45872862‬. Dette telefonnummeret bemannes utover mandag kveld. Hvis du ønsker å tipse redaksjonen i Åsted Norge, er nummeret 22389898