Boasson Hagen utelukker ikke å gå for egne sjanser i VM

– Man skal være åpen for at alt kan skje, sier Edvald Boasson Hagen.

Landslagssjef Stig Kristiansen var krystallklar da VM-troppen ble tatt ut forrige uke. Det norske ni-mannslaget drar til Qatar med klare gullambisjoner og Alexander Kristoff som kaptein.

– Må ikke låse alt til Kristoff
Men Dag Otto Lauritzen mener Edvald Boasson Hagens råsterke etappeseier i Eneco Tour søndag gir landslagssjefen hodebry.

– Edvald har vist bra stigning. Han har kjørt bra i massespurtene, faktisk slått Kristoff mann mot mann. Likevel er Kristoff på papiret den beste spurteren vi har i Norge, men vi må ikke låse alt til Kristoff, sier Lauritzen.

Boasson Hagens rolle blir som sisteopptrekker for Kristoff. Men historien har vist at VM-rittene ofte lever sitt eget liv.

Sidevinden i VM-løypen gjør det også vanskelig å slå fast med skråsikkerhet hvordan løpet kommer til å utvikle seg. Derfor utelukker ikke Boasson Hagen noe som helst.

– Jeg håper helt klart at jeg skal gjøre det best mulig. Jeg håper så klart ikke at Alex skal ha uhell, men man skal være åpen for at alt kan skje. Du kan havne i feil vifte i sidevinden og punktere. Dersom en annen sitter foran, så må man kjøre for den muligheten som er der da, sier Boasson Hagen til TV 2.

Vil unngå ny fadese
Det skjedde ikke under Richmond-VM i fjor. Boasson Hagen satt godt plassert, men forvirring rundt taktikken gjort at gullmedaljen glapp og resultatet ble fjerdeplass til Kristoff.

– Vi skal i alle fall ha klare roller. Jeg skal tenke gjennom alt jeg gjør. Så får vi se om vi løser det på en bedre måte enn i fjor, sier Boasson Hagen.

Dimension Data-rytteren er klar på at man må være åpen og ha en løsning for flere scenarioer. Den siste uken har Boasson Hagen vist at han er en mann å regne med for de fleste utfall med etappeseier og en rekke topp-plasseringer.

– Jeg var i veldig god form igjen i Eneco Tour. På de flate etappene var han (Kristoff) med i tet også, men han dro ikke ifra med mange meter på meg. Så vi er nok ganske jevne. Han var der ikke på avslutningen i går, men hakket foran på en annen spurt. Så det er veldig åpent, sier Boasson Hagen.

– På søndag viste han så god form at jeg mener han må få sin sjanse dersom han er i et brudd, sier Lauritzen.

Kristoffs Qatar-suksess
Vinnerskallen Boasson Hagen må likevel innordne seg i de taktiske og strategiske valgene landslagsledelsen gjør i forkant. Faktum er at Kristoff er Norges soleklart beste spurter, og resultatene i Tour of Qatar de siste årene bærer bud om at Norges gullsjanser med Katusha-rytteren som kaptein er store.

Tre etappeseirer i både 2016 og 2015, samt én i 2014, er tydelige tegn på at Kristoff trives godt i Qatar. Det til tross for at formen kunne vært bedre.

– Bør Edvald være kaptein?

– Det er noe som kan diskuteres dersom Kristoffs form er på vei ned. Da bør han være så voksen at han forteller det, sier Lauritzen.

Norges VM-tropp (herrenes fellesstart): Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm, Vegard Stake Laengen, Vegard Breen , Sondre Holst Enger, Kristoffer Skjerping, Daniel Hoelgaard, Truls Korsæth