DREPT: 85 år gamle Erling Eriksen ble funnet død i sin egen bolig i Tromsø i 2001. FOTO: POLITIET
DREPT: 85 år gamle Erling Eriksen ble funnet død i sin egen bolig i Tromsø i 2001. FOTO: POLITIET

erling (85) ble funnet kvalt i nedbrent hus:

Politiet gjenopptar 14 år gammel drapssak etter Åsted Norge-tips

TROMSØ (ÅSTED NORGE): En TV-seer har ringt Åsted Norge og navngitt en mann han sier står bak det uoppklarte drapet på Erling Eriksen (85) i Tromsø i 2002.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kan bekrefte at vi har gjenopptatt etterforskningen i denne 14 år gamle drapssaken, sier politiinspektør i Troms politidistrikt, Einar Lysnes Sparboe, til Åsted Norge.

Erling Eriksen ble funnet død i sitt nedbrente hus på Breivikeidet i Tromsø den 16. november 2002. Obduksjonen viste at 85-åringen allerede var død før brannen.

Han ble kvalt med en fille i halsen.

Kripos-veterans reaksjon på nytt tips i Erling-saken: – Å fy f... Se der da!

En innringer til Åsted Norge har nå navngitt en mann han sier betrodde seg til ham om drapet. Mannen kom med flere detaljer om hvordan han drepte Erling Eriksen, og han fortalte også ifølge tipseren om motivet for drapet.

Overfor Åsted Norge bekrefter politiet i Tromsø at de starter ny etterforskning i den over 14 år gamle saken. Dette skjer på bakgrunn av tipset til Åsted Norge.

Vitnet som ringte Åsted Norge er helt nytt for politiet. Drapssaken ble henlagt i 2004 – men nå er det altså utvikling i saken igjen, på bakgrunn av de nye opplysningene fra Åsted Norge.

Tipser til TV 2: – Jeg vet hvem som drepte Erling (85)

Familien til Erling Eriksen har tidligere sagt at de har gitt opp å få svar på hvem som drepte Eriksen. Nå er håpet tent igjen.

– Det har gått så lang tid og ingenting har skjedd. Og det har jo vært flere forsøk og ingen resultat. Så vi får jo håpe at det skjer noe. Det er ikke det at jeg tror det skal skje noe, men vi får jo håpe, sier 85-åringens nevø Hilbert Eriksen.