TELETERROR: Den profilerte islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik sendte trusselmeldinger til stortingsrepresentant Abid Raja.Foto: TV 2
TELETERROR: Den profilerte islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik sendte trusselmeldinger til stortingsrepresentant Abid Raja.Foto: TV 2

Raja fikk hatmeldinger på SMS fra kjent islamist

Det var den kjente islamisten Mohyeldeen Mohammad fra Larvik som i helgen sendte flere truende meldinger til Venstre-politikeren Abid Raja.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det bekrefter Mohammad selv overfor NRK mandag ettermiddag.

Mohammad ble kjent da han i 2010 advarte mot «et 11. september på norsk jord» under en appell mot Mohammed-karikaturene. Han var en av frontfigurene i gruppen Profetens Ummah, som blant andre Ubaydullah Hussain var talsmann for. Hussain ble nylig tiltalt for terrorrekruttering.

Meldingene ble sendt etter at Raja i VG sa at han er imot et forbud mot burka og nikab.

«Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppklarte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!». Slik lød en av de trakasserende meldingene som lå på Rajas telefon lørdag morgen.

Mohyeldeen Mohammad tok mandag kontakt med NRK og bekreftet at han sto bak, men skriver samtidig at han ikke er og aldri har vært medlem av Profetens Ummah. (©NTB)