UTLOVTE DUSØR: Denne meldingen, fulgt av flere bilder av polititjenestefolk, la Kristian Valen ut på sin egen Facebook-side.
UTLOVTE DUSØR: Denne meldingen, fulgt av flere bilder av polititjenestefolk, la Kristian Valen ut på sin egen Facebook-side.

Politiet: – Vi skaffet oss alarm etter Valens facebook-melding

OSLO TINGHUS (TV 2): Begge politifolkene som ble avfotografert og publisert av Kristian Valen forteller at de oppfattet at komikeren truet dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kommer frem under hovedforandlingen der den profilerte komikeren Kristian Valen står tiltalt for trusler mot to politifolk i februar og bæring av et replikavåpen forrige uke.

Kristian Valen forklarte selv at den mye omtalte Facebook-meldingen ikke var ment som en trussel mot politifolkene, men var et forsøk på å spore dem opp for å finne ut hvor hans skadede samboer befant seg.

Les: Dette sa Valen i retten

Skaffet seg alarm

De to politifolkene som forklarte seg i retten i dag ble gjort oppmerksom på at bilder av de to ble publisert av Valen kort tid etter at de hadde vært i leiligheten hans.

– Min samboer synes dette var veldig ubehagelig, og i etterkant av dette har vi skaffet oss alarmanlegg hjemme, slik at hun kan føle seg trygg når jeg ikke er hjemme eller er på nattevakt og lignende, sier en av politibetjentene som ble avbildet etter å ha vært på Valens adresse.

– Jeg opplevde det som en trussel, at hvis vi kom tilbake dit så skulle vi få angre, sa han.

Følte familien truet

Også den andre av politibetjentene Valen er tiltalt for å ha truet, forteller at den såkalte dusøren og offentliggjøringen av bilder opplevdes som svært ubehagelig.

– Gjennom jobben min møter jeg en rekke psykisk syke, ustabile og kriminelle personer, og jeg fryktet at en av Valens 90.000 følgere kunne finne på å gjøre noe. Jeg ringte hjem og ba familien fjerne navnene våre både fra ringeklokker og postkasser, forklarte politibetjenten.

– Jeg opplevde det som en klar trussel. Det første jeg tenkte var på familien min, en uskyldig tredjepart som ikke er trent til å forholde seg til denne type trusler.

– Så ja, jeg opplevde at trygghetsfølelsen til min familie ble svekket av dette innlegget, sa politimannen fra vitneboksen.

Samboer: – Kristian er min helt

Også Valens samboer forklarte seg mandag om de to hendelsene som førte til tiltalen mot Valen.

Hun avviser at skadene hun fikk i februar skyldes noe annet enn et uhell, og betegnet samboeren som sin helt som gjorde det han kunne for å stoppe blødningene.

– Jeg begynte å fossblø og før jeg segnet om, rakk jeg å rope på Kristian. Han han satte en turnike på. Han var helten min og ringte etter hjelp , forklarte samboeren.

I likhet med Valen forklarte hun at skadene hun fikk, som førte til full politiutrykning, oppsto da hun skulle rydde i en høy hylle i et garderoberom og noe raste over henne.

Samboer: Ble nektet å ringe Kristian

Hun hevder også at hun ikke fikk lov til å ringe Valen da hun hadde ankommet legevakten for behandling mens han var hjemme.

– Jeg spurte om å få lov til å ringe Kristian. De gav meg kontant svaret nei. Hadde jeg fått lov til å ringe Kristian så hadde han visst hvor jeg var og da hadde vi kanskje ikke vært her, sa samboeren.

Kristian Valen har forklart at facebookmeldingen han skrev som er grunnlaget for trusseltiltalen, var skrevet i desperasjon over at han ikke fikk tak i samboeren og at han med meldingen ønsket å få kontakt med politifolkene.

TV 2 følger hovedforhandlingen i rettssaken mot Kristian Valen.

I denne artikkelen kan du lese mer om hva den svært profilerte komikeren er tiltalt for.