SKILT: I 2010 gikk Flemming og hans daværende kone fra hverandre. Men de har fortsatt mye kontakt i det daglige. FOTO: Stine Heilmann 
SKILT: I 2010 gikk Flemming og hans daværende kone fra hverandre. Men de har fortsatt mye kontakt i det daglige. FOTO: Stine Heilmann 

deler åpenhjertig om sitt eget samlivsbrudd:

Flemmings (46) spesielle skilsmisse inspirerer tusenvis

– Jeg er alenefar, og jeg er fortsatt sammen med min ekskjæreste.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Færre enn før skiller seg i Norge, men likevel ender nesten halvparten av alle ekteskap i skilsmisse. Tallet er enda høyere i vårt naboland Danmark, som i 2014 nådde sitt rekordår for skilsmisser.

Men selv om det å skille seg er tøft, trenger ikke det å være skilt å bli en vanskelig ting, det mener den danske livsstilseksperten og TV-personligheten Flemming Møldrup (46).

I en svært personlig kronikk, som først ble publisert i Kristeligt Dagblad, deler Møldrup åpenhjertig erfaringer med sitt eget samlivsbrudd. I 2010 gikk han og hans daværende kone Julie Ralund fra hverandre. De hadde en liten datter sammen.

– Jeg er alenefar, og jeg er fortsatt sammen med min ekskjæreste, skriver han.

Begynte i parterapi som skilte

Møldrup og ekskjæresten er ikke sammen som et par, men samarbeider fortsatt i team om å oppdra sin nå ni år gamle datter.

– Vi tok beslutningen sammen: Vi skal ikke være sammen for enhver pris. Men vi skal samarbeide for enhver pris. Det ble vårt motto, skriver han.

Like etter at de skilte seg, begynte Møldrup og ekskjæresten å gå i parterapi – uten at håpet var å bli sammen igjen som et par.

– Det var hardt, men også viktig for vår videre fremtid sammen. Man kan si at vi valgte å bli sammen. Ikke seksuelt, fysisk eller økonomisk. Men vi valgte å bli sammen i vår datters liv.

– Måtte bite meg selv i tungen

Møldrup forteller at også han, til tross for samarbeidsviljen, har kjent på sjalusi og vonde følelser da eksen fant seg en ny kjæreste, som hans egen datter skulle bli kjent med.

– Jeg har vært der hvor jeg ble nødt til å bite meg selv i tungen, når datteren min kom hjem med neonlys i øynene og begeistret fortalte om den fantastiske kjøreturen hun hadde hatt i min ekskjærestes nye kjærestes store, flotte bil, skriver han.

Likevel mener han det er verdt strevet å holde sammen som samarbeidspartnere, både for barnets og hverandres skyld.

– Jeg har en grunnleggende tro på at en skilsmisse med barn involvert kan ende lykkelig, og at den kan monne ut i et sterkt vennskap.

Mange blir inspirert

Møldrups skilsmissehistorie, som ble delt på fredag, har rukket å engasjere tusenvis. Nesten 6000 har likt innlegget på Facebook, og flere hundre har delt den spesielle historien.

– Jeg har kun fått positive reaksjoner, og jeg er svært overveldet over den store responsen og de mange delingene. Jeg tror det positive budskapet kanskje gjør en forskjell? sier han til TV 2.

Mange har også delt sine egne skilsmissehistorier med Møldrup.

– Mange har skrevet til meg og fortalt om sine skilsmisser. Om for bra det har gått for dem, eller at de skulle ønske de hadde gjort det samme som meg og min skilsmisse. Men mest av alt har folk skrevet og sagt takk for inspirasjonen og budskapet, avslutter han.