Herlig kaos på Sørengkaia

Det var grått og det regnet, men det ble ikke dårlig stemning av den grunn. Glade barn fra Sørengkaia barnehage fikk lage grøt med Wenche i dag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grøt er mettende, sunt og godt for store og små.

Havregrøt: enkelt og raskt å lage.

Byggrynsgrøt: trenger lengre koketid, ca. 1 time + bløtlegging.

Havre- og byggrynsgrøt metter godt og gir langsom blodsukkerstigning.

På Sørengkaia barnehage serveres det havregrøt med godt følge denne mandagen.

Havregrøt kan kokes med vann, rismelk, havremelk eller melk.

I tilegg til havregryn, prøv deg fram med rugflak, kli, gryn, frø, nøtter, frukt og bær.

Wilma og Noha Lie (begge 3) spiser grøt. FOTO: TV 2
Wilma og Noha Lie (begge 3) spiser grøt. FOTO: TV 2

For ekstra smak til havregrøt laget på vann, tilsett litt eplemost.
Havregrøt trenger noen saltkorn for å få den rette smaken.
Hel vaniljestang eller kanelstang kan også kokes sammen med havregryn. Dropp sukkeret, smak eventuelt til med honning.

Byggrynsgrøt, mettende og sunt:

Bløtlegg 1½-2 dl byggryn i 4-5 timer.

Skjåkgryn; les på pakken.

Kok oppbløtte byggryn i 6 dl melk i 30-40 min.
Grøten skal tykne og byggrynene bli myke.
Smak til med salt.

Vaniljestang eller hel kanel kan kokes sammen med grøten.

Server med tilbehør som til havregrøt.