DRAS ETTER HÅRET: Ifølge vitner ble den lille jenta dratt etter håret mens faren handlet mat. FOTO: Erika Burch/Facebook
DRAS ETTER HÅRET: Ifølge vitner ble den lille jenta dratt etter håret mens faren handlet mat. FOTO: Erika Burch/Facebook

Farens voldelige straff mot datteren (5) får folk til å rase

Politiet har åpnet etterforskning etter den sjokkerende hendelsen på en matbutikk i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann fra Texas, USA etterforskes av politiet etter at bilder av ham og datteren er spredt på internett.

Bildene, som er tatt og delt av Facebook-brukeren Erika Burch, viser at mannen drar sin datter etter håret mens han triller en handlevogn.

– Han hadde håret hennes surret rundt handlevognen mens han dro henne! Hun tryglet ham om å stoppe og sa «vær så snill å stoppe, jeg skal ikke gjøre det igjen, vær så snill å stoppe», skriver hun i Facebook-posten som hittil er delt av over 240.000.

Politiet sier til lokalavisen Houston Chronicle at jenta er fem år gammel, og at mannen også har to andre barn.

Reagerer med sinne

Burch skriver at hun ba mannen om å stoppe, men at han ikke gjorde det. Da kontaktet hun politiet, etter å først ha tatt bilder av hendelsen. Men ifølge Burch foretok ikke politibetjenten på stedet seg noe, ettersom femåringen ikke hadde synlige skader på kroppen.

– Han sa at for å regnes som mishandling måtte det være kroppslig skade på barnet. Det er dette som er galt med verden i dag, ingen står opp for noen, ikke engang barn! skriver Burch.

Bildene har vekket sterke reaksjoner blant folk, og mange mener hendelsen i aller høyeste grad må regnes som mishandling.

– Dette er mishandling, enkelt og greit. Enhver idiot kan se det. Disiplinering handler om å lære bort, ikke dra barna dine rundt etter håret, skriver én.

Det er imidlertid også dem som mener at farens oppførsel ikke var feil, og at det bør være opp til hver enkelt hvordan de vil disiplinere sine barn.

Etterforskes av politiet

Cleveland Police Department har opplyst om at de nå har satt i gang etterforskning av mannen, etter at bildene spredde seg lynraskt i sosiale medier.

– Vi har fått en rekke telefoner om et barn som ble dratt etter håret i går kveld på et supermarked. Vi ønsker å forsikre samfunnet om at denne saken blir etterforsket, skriver de på sin Facebook-side.

Også barnevernet er kontaktet, og de gjør ifølge politiet også egen etterforskning.