Arnold Palmer sammen med Tiger Woods.  
Arnold Palmer sammen med Tiger Woods.   Foto: Phil Noble

Golfstjernene sørger over Palmers død:  – Du har vært et ikon for idrettsverden

Golflegenden Arnold Palmer døde av hjerteproblemer i Pittsburgh søndag ettermiddag. Han ble 87 år gammel.

Alastair Johnson, sjef for Arnold Palmer Enterprises, bekreftet at Palmer døde etter komplikasjoner på grunn av problemer med hjertet.

Palmer er en av de viktigste personene i golfens historie, og han får æren for å ha gjort elitesporten attraktiv for allmennheten.

Etter at dødsfallet ble kjent natt til søndag norsk tid, har flere av verdens beste golfere delt sine tanker og hyllet Palmer i sosiale medier. Blant dem er norske Suzann Pettersen som på Instagram forteller om sitt forhold til golflegenden.

– Jeg kommer til å savne dine historier, din latter, dine råd og dine oppmuntringer. Du har vært et ikon for idrettsverden, golfverden og alle supportere. Men du har også vært en jeg kan kalle en venn. En stor inspirasjon. Du brydde deg, fikk meg til å jobbe hardere, fikk meg til å tro! Jeg kommer alltid til å være takknemlig for vennskapet og dine råd på veien. Takk, Arnie. #TheKing, skriver hun.

Tiger Woods skrev følgende på Twitter natt til søndag:

– Takk for ditt vennskap, dine råd og mange morsomme stunder. Din filantropi og ydmykhet er en del av din legendestatus. Det er vanskelig å se for seg golf uten deg eller noen andre som er viktigere for sporten enn «Kongen».

(©NTB)