– Den var ikke pen. Jeg skal sende ham en melding

TV 2s fotballekspert mener Fredrik Carlsen ikke burde spille mer av årets Tippeliga etter skrekktaklingen på Vålerengas Vajebah Sakor søndag.

Aalesund tok en råsterk 1-0-seier over Vålerenga på Ullevaal Stadion søndag.

Det var imidlertid en takling som ble samtaleemnet etter kampen.

Aalesund-spiller Fredrik Carlsen (26) fikk bare gult kort for en grusom takling på hjemmelagets Vajebah Sakor i det 34. minutt. Vålerengas 20 år gamle midtbanespiller måtte forlate banen.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

– Grisestygt
Jesper Mathisen, TV 2s fotballekspert, mener det er årets rødeste kort i Tippeligaen.

– Dette er rett og slett grisestygt spill av Fredrik Carlsen, og det er vondt å se på. Det gjør meg skikkelig frustrert. Vi snakker alltid før sesongen om at slike situasjoner må bli slått ned på. Her har dommeren god utsikt til situasjonen. Vajebah Sakor må bare takke herren for at ingenting ryker rett av. Han har ingen sjanse til å nå ballen. Han bare feier ham rett ned, sa Mathisen i FotballXtra.

– Dette er slikt som må vekk fra norsk fotball, og da synes jeg det er utrolig dårlig dømming av dommer Ken Henry Johnsen. Den forrige kampen han dømte i norsk Tippeliga var Molde-Odd, da det ikke ble blåst for denne hodeskade. I tillegg sendte han det norske dommerteamet hjem fra sommerens EM nesten på egen hånd. Og så kommer denne når han endelig får en kamp i Tippeligaen igjen. Ken Henry er en strålende fyr, men dette er ikke godt nok. Han kan ikke dømme i Tippeligaen hvis dette er nivået. Jeg kan rett og slett ikke forstått det, fyrte Mathisen løs.

Sammendrag: Vålerenga - Aalesund 0-1

– Burde ikke spille mer
Den tidligere Start-spilleren mener Carlsen ikke burde spille mer av årets sesong.

– Fredrik Carlsen skulle vært vist ut, og burde ikke spille en kamp til i Tippeligaen 2016 etter dette. Vi får bare håpe at en av Norges mest talentfulle spillere – Vajebah Sakor – kommer seg på beina raskest mulig, og at dette ikke er en skade som vil hindre ham i å få den karrièren han skal ha, fortalte Mathisen.

Midtbanespilleren, som har en fortid i Vålerenga, var selv ordknapp da han fikk se TV-bildene etter kampen.

– Den er ikke pen, jeg får sende ham en melding i morgen, fortalte Carlsen, som sa seg enig i at AaFK var heldige som fikk fullføre med elleve mann.

Også Vålerenga-trener Kjetil Rekdal raste mot dommeren:

– Det er så rødt kort som det går an. Elendig dømming igjen av Ken Henry Johnsen. Han bruker to og tre minutter på alle avgjørelsene sine og drar ned tempoet, det er ikke dommeren som skal styre hvordan tempoet skal være, sa Rekdal på vei inn til pause.

Dommer Ken Henry Johnsen sier ifølge VG at han skulle ha gitt rødt kort, og beklager at han ikke oppfattet riktig. På spørsmål om han frykter for en pause fra Tippeligaen svarer Johnsen at «det er ikke jeg som tar ut laget».

Vajebah Sakor skal undersøkes videre mandag. Spilleren kan være ute resten av sesongen, men det skal ikke være snakk om beinbrudd for unggutten som er på lån fra italienske Juventus.

Les mer om kampen og se sammendrag her.