– Vi må slutte å snakke om «fotballgale Bergen»

TV 2s fotballekspert kan ikke forstå hvorfor det ikke er flere tilskuere på Brann Stadion.

Bergenserne har mye å juble for om dagen, i alle fall fotballmessig. Bare litt over et år etter at Brann lå midt på tabellen i Obosligaen, kjemper de nå om en sølvmedalje på øverste nivå.

Den medaljen festet de et solid grep om med en 1-0-seier over Tromsø på Brann Stadion søndag.

Men selv om det tilsynelatende ser rosenrødt ut for Brann, er ikke alt helt som det skal. For på tribunen mot Tromsø var det bare 9.331 tilskuere. Det et lavere tall enn tilskuersnittet fra Obosligaen forrige sesong.

Det er også det laveste tilskuertallet på Brann Stadion denne sesongen.

– Det er latterlig at det var under 10.000 tilskuere på Brann Stadion i denne kampen. Det burde ikke vært et eneste ledig sete, sier TV 2s fotballekspert, Jesper Mathisen.

– Må finne et nytt kallenavn til byen

Han kan ikke forstå hvorfor det ikke var flere tilskuere på Brann Stadion søndag.

– Vi må slutte å snakke om «fotballgale Bergen». Når det ikke kommer mer enn 10.000 mennesker for å se denne kampen, så må vi finne på et nytt navn til denne byen. «Regnfulle Bergen» kan vi gjerne kalle det, for det gjør det nok av i denne byen, sier han.

Tidligere Brann-spiller Carl-Erik Torp, som nå er trener for klubbens annetlag, er enig med sørlendingen.

– Jeg skjønner det ikke. Det året vi har hatt nå har vært fantastisk. Vi har fått litt kritikk for et kjedelig angrepsspill, men det viktigste er tre poeng, tross alt, sier Torp.

Og nettopp at Brann spiller kjedelig fotball er hyppig blitt brukt som et argument for at bergenserne holder seg hjemme, men det argumentet kjøper ikke Mathisen.

– Det er blitt snakket mye om at Brann spiller kjedelig fotball, men det må vi slutte med. På de elleve siste kampene har Brann scoret 24 mål, det er det ikke mange andre lag i Tippeligaen som har gjort, sier han, og fortsetter:

– Lokale bergensere er helt sentrale på dette laget og har gjort det kjempegodt. Jeg kan ikke forstå at det er så få som kommer for å se Brann kjempe om medalje i Tippeligaen.

Spår Brann-medalje

Den tidligere Start-stopperen er svært imponert av det Brann har prestert denne sesongen.

– For ett år siden var de på full fart ned i 2. divisjon under Rikard Norling. Da var det kanskje litt mer sexy, men Lars Arne Nilsen har visst hvilket mannskap han rår over og har løst Branns problemer på en strålende måte, sier Mathisen, som er sikker på at Brann tar medalje.

– Brann imponerer meg enormt. Det kan se litt grått og trist ut, men Brann er et veldig gøyalt fotballag. De kommer til å ta medalje i årets Tippeliga.

Trener Lars Arne Nilsen beholder bakkekontakten litt til. Medalje er ikke i hans tanker.

– Det er altfor tidlig å si. Folk snakker om det, og det må de få lov til. Vi får prøve å snekre sammen et lag til Sogndal-kampen neste helg. Det er det som betyr noe for oss, sa Brann-treneren etter kampen.