Brann festet grepet om sølvplassen

Brann tok tre viktige poeng i kampen om sølvmedalje i Tippeligaen.

Brann - Tromsø 1-0 (1-0):

Deyver Vegas ledermål sørget for at Brann tok ledelsen 1-0 da Tromsø kom på besøk søndag.

Brann kontrollerte store deler av kampen. Tromsø skapte et par muligheter til å utligne i andre omgang, men til slutt kunne Brann-spillerne feire tre viktige poeng i kampen om sølvmedalje i Tippeligaen.

– Fantastisk. Dette var en fin kveld. Jeg vil takke Gud for tre poeng i dag. Det var en viktig seier, sier matchvinner Vega etter kampen.

Midtstopper Jonas Grønner mener Brann burde avgjort kampen allerede i første omgang.

– Hadde vi fått 2-0 tror jeg luften hadde gått ut av Tromsø, som spilte 120 minutter i midtuken. Med én scoring til hadde vi sluppet litt kaos på slutten der, sier Grønner.

– Vi nyter hver eneste kamp. Det er vanvittig gøy å være Brann-spiller for tiden. Resultatene ser ut til å gå med oss. Vi må bare fortsette å vinne. Det er opp til oss, forteller han.

Farlig venstrefot
Et Brann-lag på medaljejakt tok tak i oppgjøret umiddelbart i Bergen, noe som etter hvert resulterte i et par gode sjanser tidlig i omgangen.

Etter to minutter forsøkte Gilli Rolantsson seg, før Kristoffer Barmen nesten headet vertene i ledelsen etter ti minutter.

Uttelingen kom etter en snau halvtime, da Deyver Vegas venstrefot var klinisk i kjølvannet av en corner.

Se scoringen i videovinduet øverst i saken!

Vadim Demidov hadde så en god mulighet til å øke ledelsen kort tid etter. Tromsø på sin side hadde store problemer med å skape sjanser mot det gode Brann-forsvaret.

Taper aldri hjemme
Hjemmelaget dominerte også etter sidebytte. Vertene trillet ballen, mens gjestene ble jagende i mellom.

I det 59. minutt fikk Tromsø en mulighet til å utligne. Magnar Ødegaard la fint inn fra et par meter inne på Branns halvdel, og bak i feltet var Wangberg presis idet han headet på tvers. På rundt fem meter dukket Thomas Lehne Olsen opp. Men Brann-keeper Leciejewski var med på notene og fikk avverget hodestøtet fra Tromsøs nummer ti.

I det 74. minutt var samme mann på farten, men Lehne Olsen satte ballen utenfor fra skrå vinkel inne i hjemmelagets 16-meter.

Tromsø var bedre etter sidebytte i Bergen, men de klarte aldri å score på vertene.

Brann vant 1-0 og har ikke tapt på sine 14 siste hjemmekamper i Tippeligaen. Forrige hjemmetap kom mot Sarpsborg 08 17. oktober 2014.

Odd spilte 1-1 mot Strømsgodset søndag, og dermed ligger Lars Arne Nilsen & co. to poeng foran i jakten på sølvmedalje. Men Brann-treneren vil ikke begynne å snakke om det ennå.

– Det er altfor tidlig. Folk snakker om det, og det må de få lov til, men vi må prøve å sette opp et lag til Sogndal-kampen neste helg – det er det dreier seg om for oss, forteller Brann-treneren.

Slik stilte lagene:

Brann (4-3-3): P. Leciejewski - A. Nouri, J. Grønner, V. Demidov, R. Kristiansen - F. Haugen, S. Nilsen, K. Barmen - D. Vega, J. Orlov, G. Rólantsson.

Tromsø (3-5-2): F. Loncaric - M. Ødegaard, S. Wangberg, J. Gundersen - G. Åsen, C. Landu Landu, U. Jenssen, H. Gjesdal, T. Olsen - M. Andersen, R. Espejord.