UNØDVENDIG: Portugiseren satt over førti år i rullestol, men ble kurert raskt da han endelig kom til en nevrolog som ga han rett diagnose. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com  
UNØDVENDIG: Portugiseren satt over førti år i rullestol, men ble kurert raskt da han endelig kom til en nevrolog som ga han rett diagnose. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com  

Satt 43 år i rullestol – så kom han til en ny nevrolog ...

Rufino fikk en alvorlig diagnose da han var 13, og trodde han skulle sitte i rullestol resten av livet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Portugisiske Rufino Borrego fikk diagnosen muskeldystrofi da han var bare 13 år gammel.

– Jeg hadde problemer med å reise meg opp og gå som normalt. Etterhvert vegret jeg meg for å gå på skolen, siden jeg var redd for å ramle på veien dit, forteller den nå 61 år gamle mannen til den portugisiske avisen Jornal de Noticias.

Han ble tatt med til sykehuset av sin far, og fikk beskjed om at det ikke var mye som kunne gjøres for ham. Legene mente at gutten hadde muskeldystrofi, en tilstand hvor musklene ikke utvikler seg som de skal, og blir tynne og svake.

I 2007 var portugiseren inne på sykehuset til en rutinekontroll. Da fikk han møte en nevrolog, som hadde tatt en titt i pasientens sykehusjournal, og mente at han kanskje ikke led av muskeldystrofi likevel.

Etter en blodprøve fant de ut at det var den sjeldne muskelsykdommen myastenia, som kan behandles med medisiner, som Borrego led av.

– Jeg tok tabletter, og kjente meg litt uvant i kroppen, litt sånn som når man er fyllesjuk. De neste dagene kom det mer og mer følelse i kroppen. Han tok seg en tur til den lokale caféen og for første gang trengte han ikke hjelp til å komme inn døren, forteller portugiseren til avisen.

Etter å ha gått på medisinene i ett år kunne han reise seg igjen og gå. Han sier at han tross alt ikke bærer nag til legene som i sin tid ga han den alvorlige diagnosen. Nå ønsker han bare å leve livet så meningsfullt han kan.

Tiåring reddet bestekompisen med ett enkelt triks