– Den taklingen kan ødelegge karrièren hans

Vålerenga tapte på hjemmebane mot Aalesund, men burde ha spilt store deler av kampen i overtall.

Vålerenga - Aalesund 0-1 (0-1):

Vålerenga har hatt en god høstsesong, men ligger fortsatt bare seks poeng fra den farlige kvalikplassen.

Søndag gjestet Aalesund Ullevaal Stadion. Sunnmøringene lå før kampen fire poeng bak Oslo-klubben, og det var dermed ventet en tøff kamp om poengene på nasjonalarenaen.

Tidligere på kvelden ble Arne Erlandsens comeback i Lillestrøm overskygget av en merkelig situasjon da dommer Svein-Erik Edvartsen viste ut feil mann.

– Kan ødelegge karrièren
Og igjen havnet dommeren i fokus da Aalesund-spiller Fredrik Carlsen bare fikk gult kort for en grusom takling på hjemmelagets Vajebah Sakor. Dommer Ken Henry Johnsen ga ikke mer enn det gule kortet, noe som fikk Ivar Hoff og resten av panelet i FotballXtra til å rase.

– Det rødeste kortet i årets Tippeliga

– Han blir feid ned bakfra. Carlsen fikk gult kort, men dette må jo være rødt. Slik vil ihvertfall ikke jeg ha noe av på norske fotballbaner, sa Ivar Hoff.

TV 2s fotballeskpert Jesper Mathisen var enig:

– Ingen som helst tvil. Det der er det rødeste kortet jeg har sett i årets sesong. Jeg kan bare ikke forstå hvorfor dommeren ikke velger å vise ut folk etter en slik situasjon. Den taklingen kan ødelegge karrièren til Sakor i det øyeblikket Carlsen hopper inn, fyrte Mathisen løs.

– Dommeren står godt plassert. Vi snakker timevis før hver sesong om at slike taklinger må bli slått ned på. Her har vi et godt eksempel på en kjempefeig dommer som står godt plassert. Jeg kan ikke forstå hvorfor dette ikke er rødt kort. Leggbeinet kan knekke tvers av. Han er griseheldig, sa Mathisen.

Første omgang var underholdende på Ullevaal.

AaFK sjokkåpnet allerede før minuttet var gått. Vålerenga var i ubalanse, og plutselig kom Mos alene gjennom mot keeper. Sandberg var på ballen, men kunne ikke hindre gjestene i å ta ledelsen.

Etter det fulgte en sjansebonanza hvor hjemmelaget burde utliknet. Vertene hadde det overtaket i spillet, mens gjestene fikk store rom å kontre i.

I det 34. minutt ble Vajebah Sakor lagt i bakken av tidligere Vålerenga-spiller Fredrik Carlsen, men dommer Ken Henry Johnsen ga altså bare det gule kortet for taklingen.

20-åringen måtte forlate banen etter hendelsen.

Se situasjonen i videovinduet øverst i saken!

– Det er så rødt kort som det går an. Elendig dømming igjen av Ken Henry Johnsen. Du må følge med. Han bruker to og tre minutter på alle avgjørelsene sine og drar ned tempoet, det er ikke dommeren som skal styre hvordan tempoet skal være, sa Kjetil Rekdal på vei inn til pause.

– Var ikke pent
Rekdal & co. klarte aldri å finne veien til nettmaskene, og dermed tok Aalesund en råsterk seier på bortbane.

Aalesund ligger på 12. plass med 29 poeng – bare ett poeng bak Vålerenga på tabellen.

– Fantastisk. Det er en krigersk innsats som ligger i bunn. I den situasjonen vi befinner oss i, er disse tre poengene essensielle for fortsettelsen, sier AaFK-trener Trond Fredriksen ved kampslutt, og forteller at han ikke fikk med seg Carlsens skrekktakling.

Det var en ordknapp midtbanespiller som selv fikk se TV-bildene etter kampen.

– Er ikke det et soleklart rødt kort?

– Den var ikke pen, innrømmet Carlsen, og sa seg enig i at AaFK var heldige som fikk fullføre med elleve mann.