West Hams problemer fortsetter: – Det er helt krise

Tre mål av Southampton ga West Ham mer å tenke på.

West Ham - Southampton 0-3

Sesongstarten har vært langt fra ideell for West Ham, som ikke har vært i nærheten av å følge opp den imponerende fjorårssesongen.

Slaven Bilics menn har kun vunnet én Premier League-kamp etter stadionbyttet i sommer, og mot Southampton skulle problemene bare fortsette.

For i sin nye storstue ble West Ham igjen ydmyket foran egne fans. Charlie Austin, Dusan Tadic og James Ward-Prowse sørget for at Southampton vant 3-0.

Tapet var West Hams fjerde strake - og i alle fire har de sluppet inn tre mål eller mer.

– Dette er ikke en katastrofe for West Ham med tanke på nedrykk. Se på tabellen, dette kan de fikse. Men resultatene og måten de fremstår på, det er helt krise, sier TV 2s Premier League-ekspert, Erik Thorstvedt.

– I de neste kampene møter de Middlesbrough, Crystal Palace og Sunderland. Det er tre kamper det i utgangspunktet skal være mulig å ta tre poeng i. Om de ikke skulle klare det, så kan Bilic fort få sparken. Da begynner det å bli skikkelig ille, fortsetter han.

– Latterlig

Kaptein Mark Noble kaller situasjonen for latterlig.

– Jeg tror ikke det kan bli verre enn dette. Vi har sluppet inn 11 mål på tre kamper. Det er latterlig. Det er ikke godt nok, sa han til Sky Sports etter kampen.

Sesongstarten har ikke vært optimal for Southampton heller, men med to strake seire ser situasjonen plutselig langt lysere ut for Claude Puels lag.

– Det var lenge siden vi hadde vunnet på bortebane, så det var viktig at vi endelig lyktes der. Dette må vi bygge videre på, sa Dusan Tadic.

Sjansefattig

Etter 40 særdeles rotete og sjansefattige minutter begynte frustrasjonen å vokse på London Stadium. Og stemningen ble ikke akkurat bedre da Southamptons formspiller, Charlie Austin, plutselig fikk muligheten til å sende gjestene i ledelsen.

Godt kombinasjonsspill av Dusan Tadic og Ryan Bertrand satte Håvard Nordtveit ut av spill på backen, og i boksen plasserte Austin ballen kontrollert i mål.

Southampton tok dermed pause med en 1-0-ledelse, mens West Ham gikk i garderoben til lyden av pipekonsert fra sine egne fans.

Tadic doblet etter forsvarsfeil

Andre omgang startet ikke så oppløftende for London-klubben heller. Etter 51 minutter fikk Tadic en gylden mulighet til å doble ledelsen for Southampton, men denne gangen sto West Ham-keeper Adrián i veien.

Det gjorde han ikke 11 minutter senere da West Ham-forsvaret rotet det til for seg selv. Southampton utnyttet feilen og spilte seg lekkert gjennom hjemmelagets bakerste ledd. Ballen endte til slutt hos Tadic, som iskaldt rundet keeper og satte inn 2-0-scoringen i det åpne målet.

Ledelsen kunne blitt økt ytterligere da Steven Davis fikk sjansen alene mot Adrián, men nordiren klarte ikke å overliste den tidligere Real Betis-målvakten.

– Snytt for straffe

Lite gikk West Hams vei på London Stadium, som heller ikke fikk den nødvendige hjelpen av dommer Jonathan Moss. Etter 72 minutter blåste Sofiane Feghouli av et skudd som traff armen til Ryan Bertrand inne i sekstenmeteren, men dommeren lot være å blåse straffe - til store protester fra hjemmelaget.

– Han kunne godt ha blåst straffe der, mente TV 2s kommentator Øyvind Alsaker.

Og da Virgil van Dijk reddet Simone Zazas forsøk på streken fem minutter senere, begynte hjemmesupporterne å forlate arenaen.

Det eneste de gikk glipp av var at James Ward-Prowse gjorde ydmykelsen komplett på overtid. Unggutten satte inn Southamptons tredje.

West Ham tapte 0-3 for Southampton på eget gress.