OPPGITT: Cristiano Ronaldo har ikke hatt den beste sesonginnledningen på årets Real Madrid-sesong. Foto: REUTERS/Juan Medina
OPPGITT: Cristiano Ronaldo har ikke hatt den beste sesonginnledningen på årets Real Madrid-sesong. Foto: REUTERS/Juan Medina Foto: Juan Medina

Ronaldos verste sesongstart i Real Madrid

Real Madrid topper tabellen uten at superstjernen har briljert.

Real Madrid topper tabellen i La Liga seks kamper inn i sesongen, selv om de to siste kampene har endt med uavgjort. Hovedstadslaget ligger poenget foran rivalen Barcelona.

Likevel er ikke alt helt rosenrødt. Lagets største stjerne Cristiano Ronaldo har ikke hatt den beste sesongstarten. Tre kamper ut i comebacket etter skaden han pådro seg i EM-finalen er det kun blitt ett mål i ligaen.

En del spillere ville nok vært fornøyde med en slik uttelling, men det er neppe en kravstor superstjerne som Ronaldo.

Ifølge Marca er det den verste sesongstarten spilleren har hatt i Real Madrid.

Den forrige foreløpige bunnoteringen var i 2010/11 da han stod med kun fattige tre scoringer, mens den beste sesongstart var i 2014/15 da han scoret ti mål. Da spilte også Ronaldo alle de seks første kampene. Skaden superstjernen fikk i sommerens mesterskap må nok ta en del av skylden for den dårlige sesongstarten.

Mot Las Palmas søndag ble Ronaldo byttet ut i det 71. minuttet. Det likte ikke stjernespilleren som viste tydelig sin misnøye med Zidanes avgjørelse. Ronaldo nektet å se på sjefen da han strakk ut hånden for å takke ham for kampen.

Manageren forklarer byttet slik:

– Vi spiller igjen på tirsdag og han må hvile fra tid til tid. Han spilte godt , men jeg må velge og i kveld byttet jeg ham på grunn av tirsdag, sa Zidane til AS.

– Selvfølgelig vil han være på banen, men jeg må tenke på alle spillerne mine. Spesielt Ronaldo. Vi har en kamp på tirsdag og han må hviles av og til, fortsatte Zidane.