Else Margrethe Brynemo ble funnet ved denne bensinstasjonen, tre kilometer fra Kragerø sentrum, lørdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Else Margrethe Brynemo ble funnet ved denne bensinstasjonen, tre kilometer fra Kragerø sentrum, lørdag kveld. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Åserud, Lise

Else Margrethe Brynemo (59) døde i Kragerø

KRAGERØ/OSLO (TV 2): I samråd med familien har politiet frigitt navnet på den avdøde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Else Margrethe Brynemo (59) døde etter å ha blitt utsatt for grov vold.

Politiet går nå ut med navnet.

– Kragerø er et lite sted. Det er for å unngå spekulasjoner i lokalmiljøet, sier operasjonsleder Geir Kastmo i Telemark politidistrikt.

Brynemo arbeidet ved en kommunal institusjon for psykisk utviklingshemmede i Kragerø. Politiet har pågrepet en utviklingshemmet mann på 35 år, mistenkt for å ha utøvd volden mot Brynemo.

Mannen er foreløpig ikke siktet i saken.

– Han har status som mistenkt. Vi må sjekke rundt tilregneligheten til denne personen, så i påvente av at vi får en medisinsk vurdering, er han bare mistenkt. Han vil heller ikke bli avhørt foreløpig før vi får avklart dette, sier Skottmyr til TV 2.

– Har politiet god grunn til å tro at det er han som har påført kvinnen volden?

– Det må etterforskningen vise. Vi vet at det er folk i området som har sett at det var de som gikk i området. Men hva som nøyaktig har skjedd, det må vi komme tilbake til når etterforskningen er gjennomført.

Kvinnen hadde tidlig lørdag kveld gått en tur sammen med en beboer på institusjonen.