– Jeg håper en dag å spille i en av de største ligaene i verden

Sander Berge er første kandidat i den tredje delfinalen til Statoil Morgendagens Helter - «Årets fotballtalent».

TV 2 skal sammen med Statoil Morgendagens Helter og Norges Fotballforbund kåre årets fotballtalent også i 2016. Nå presenteres første kandidat i den siste delfinalen: Sander Berge.

Han spilte på 2. divisjonslaget Asker i 2014 og fikk året etter proffkontrakt med Vålerenga. Han fikk sin debut for klubben da han kom innpå i kampen mot Sandefjord 11. Juli 2015.

– Jeg føler jeg har utviklet meg masse bare ved å spille jevnlig med kamper på høyt nivå i Tippeligaen. Jeg har fått erfaring av å jobbe her hver dag i et miljø med gode trenere og gode lagkamerater, og å få all den tilliten jeg har fått, forteller Berge.

Fikk Everton-tilbud

Det har vært mye snakk rundt unggutten det siste året. Tidligere i år var han på en ukes treningsopphold i West-Ham. I tillegg var Everton inne med et bud på Berge, som Vålerenga avslo.

– Hvor lyst hadde du til å dra til Everton å spille?

– Alle har en dag lyst til å spille i en av de største ligaene og Premier League er kanskje den største, mener mange, men man drar ut når det er riktig for alle parter. Nå er det bare å jobbe hardt videre, så kommer muligheten senere, sier han.

Berge har uansett fremtidsplanene klar.

– Favorittklubben er Barcelona, men jeg håper en dag å spille i en av de største ligaene i verden. Å få spille i Champions League og på det norske A-landslaget er det som står høyest.

SPENNENDE: Jesper Mathisen sier at Berge er en av Norges mest spennende fotballspillere. FOTO: Kim Jarle Johansen.
SPENNENDE: Jesper Mathisen sier at Berge er en av Norges mest spennende fotballspillere. FOTO: Kim Jarle Johansen.

– Jeg må bli en mer råere og tøffere spiller

Han kommer fra en idrettsfamilie og forteller at de hele tiden har hjulpet han til å bli den han er i dag, både som person og som idrettsutøver.

– De sterkeste sidene mine som fotballspiller er at jeg prøver å være en toveisspiller, litt boks til boks, sier han.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen sier dette om Sander Berge:

Gutten er bare 18 år men han spiller fotball og fremstår som om han skulle vært langt over 30. Han spiller med en enorm ro, har gode ballferdigheter og en enorm fysikk. Men er han for snill? Har han temperament? Kan han virkelig bli sinna?

– Jeg kan nok bli sinna, men jeg forholder meg egentlig litt for rolig i kamp. Jeg må bli en tøffere spiller, få ut den kraften jeg egentlig har og bruke den, sier unggutten.

– Jeg tror han snart vil være å se i en norsk A-landslagstropp og jeg tror at Sander Berge er den neste nordmannen som spiller i Premier League, sier Mathisen.

Om kåringen:

Årets fotballtalent er et samarbeidsprosjekt mellom Statoil Morgendagens Helter, Norges Fotballforbund og TV 2. Kandidatene plukkes ut av jury i Norges Fotballforbund, og vinneren kåres av TV 2s brukere.

– Statoil Årets talent handler om å løfte frem morgendagens fotballhelter, og gi dem en ekstra motivasjon til å fortsette den gode utviklingen. De nominerte er gode rollemodeller for unge talenter, sier Karen Onsager Keiserud, markedsdirektør i Statoil.

Finalistene stemmes frem gjennom tre delfinaler vår, sommer og høst 2016. Vinner av delfinalene blir premiert med 50.000 kroner fra Statoil Morgendagens Helter som donerer til den klubben som talentet mener har hatt mest betydning for egen utvikling. De to andre kandidatene får 25.000 kroner hver til samme formål.

Årets talent blir kåret i november og blir tildelt 50.000 kroner til å donere til klubben som har betydd mest for karriereutviklingen.

Tidligere vinnere:
2015 Sander Svendsen (Molde)
2014 Martin Ødegaard (Strømsgodset)
2013 Mads Møller Dæhli (Molde)
2012 Håvard Nielsen (Vålerenga) og Caroline Graham Hansen (Stabæk)
2011 Melissa Bjånesøy (Sandviken) og Valon Berisha (Viking)
2010 Markus Henriksen (Rosenborg)