Thingnes Bø slapp norgesmesteren frem

Vetle Sjåstad Christiansen kunne juble for gull på NM-jaktstarten i rulleskiskyting i Vik.

Vetle Sjåstad Christiansen (24) vant foran Lars Helge Birkeland og Aslak Nenseter.

Vinneren skjøt én bom på siste stående skyting, men verken Birkeland eller Erling Aalvik maktet å utnytte det. Til slutt kunne Sjåstad Christiansen juble for gull. Aalvik ble forbigått av Nenseter mot slutten, og sistnevnte knep derfor bronsen.

Johannes Thingnes Bø gikk i mål som nummer to, men han ble disket fra gullet på lørdagens sprint. Før søndagens konkurranse var det dermed klart at det ikke ville bli noen medalje på yngstebror Bø, selv om han fikk lov til å gå løpet. Thingnes Bø var best av alle også søndag, men stoppet opp like før målstreken. Han slapp Sjåstad Christiansen forbi seg, til gullvinnerens fornøyelse.

– Det var deilig å ta gull. Det var egentlig «sykt digg» at Johannes ledet underveis, for jeg tenkte at jeg var nummer to og måtte ta igjen ledelsen. Men jeg klarte det ikke. I mitt hode er dette sølv, men på papiret er det gull. Det er greit, det. Det var vanskelige forhold, sa Sjåstad Christiansen til TV 2 etter løpet.

Gullvinneren skjøt 18 av 20 treff på jaktstarten. Sølvvinner Birkeland skjøt fem bom, mens Nenseter skjøt fire. Johannes Thingnes Bø skjøt fem.

– Det var vanskelige forhold i dag, men en veldig god treningsøkt for meg, sa Thingnes Bø.

Marte Olsbu hadde små problemer med å sikre seg nok et NM-gull i rulleskiskyting. 25-åringen vant jaktstarten klart foran Thekla Brun-Lie og Tiril Eckhoff.

– Det føles veldig bra å ta mitt andre NM-gull på to dager. Jeg slet litt på de to stående skytingene, men det fungerte bra i «sporet», og liggende skyting var veldig bra, sa en smilende Olsbu til TV 2 etter at gullet var sikret.

Olsbu vant lørdagens sprint med over ett minutt, og dermed hadde hun et alle tiders utgangspunkt før søndagens jaktstart. Froland-jenta innfridde forventningene, tross fem bom totalt i konkurransen. Dermed ble det to gull på to dager i Vik. Olsbu åpnet med fullt hus på første liggende søndag, men pådro seg deretter én, to og to strafferunder på de tre neste skytingene. Konkurrentene, som også slet på standplass i krevende vindforhold, klarte likevel ikke å nærme seg. Olsbu gikk i mål på tiden 31.57, to minutter og to sekunder foran sølvvinner Brun-Lie.

Tiril Eckhoff lå lenge an til å ta sølvet, men måtte tåle hele tre bom på siste skyting. Hun gikk til slutt inn til bronsemedalje, ni sekunder bak sølvvinner Brun-Lie. Lørdagens sølvvinner, Fanny Horn Birkeland, skjøt seg vekk på jaktstarten. (©NTB)