– Det Guardiola gjør er ulovlig

Yaya Tourés agent med et nytt stikk i retning Pep Guardiola.

Pep Guardiolas Manchester City fortsetter å vinne og vinne uten at Yaya Touré får spille.

Ivorianerens agent liker naturlig nok ikke at midtbanestjernen har havnet ut i kulden. Etter at Touré ble vraket fra klubbens Mesterliga-tropp brøt det ut full ordkrig mellom Dimitri Seluk og Pep Guardiola, med førstnevnte som den største pådriveren for konflikten.

Etter Manchester Citys seier mot Swansea lørdag fyrte agenten i retning mot Guardiola igjen. Seluk vurderer rettslige skritt mot Guardiola.

Se sammendraget øverst i saken!

– Det Guardiola gjør er ulovlig, forklarer agenten ifølge The Mirror.

– Han tror at han kan gjøre slik fordi Yaya er i sitt siste kontraktår og FIFAs regler sier at vi kun kan protestere på avgjørelsen mot slutten av sesongen, men faktum er at Yaya blir straffet for ting han ikke har sagt, forklarer Seluk.

Grunnen er at Pep Guardiola tidligere denne uken sa at Yaya Touré ikke får spille før han har sagt unnskyld for agentens tidligere kommentarer. Bakgrunnen var de tidligere uttalelsene til Seluk.

– Han må beklage. Hvis ikke, får han ikke spille, sa Guardiola da.

Det kan se ut som om at det har gått opp et lys for Seluk at uttalelsene ikke var helt bra. Slik forklarer han grunnen til det som er blitt en ordkrig mellom de to leirene.

– Som agent og venn er det jobben min å snakke om jeg føler at Yaya ikke blir behandlet fair. Men Yaya selv har handlet profesjonelt og har ikke sagt noe om Guardiola og hans situasjon i Manchester, forklarer Seluk.

Om Yayas situasjon får rettslig etterspill gjenstår å se. I FIFAs regler står det at en spiller kan gå fra kontrakten hvis han ikke får spille minst ti prosent av klubbens kamper, hvis han er skadefri og ikke suspendert. Problemet er at det kun er mot slutten av sesongen det kan protesteres.

– Jeg tror dette bryter arbeidsmiljøloven, så vi får se, fortsetter agenten.

Det går trolig mot slutten for Yaya Tourés Manchester City-karriere. Selv om agenten ikke har fått beskjed skal de lyseblå være villige til å slippe ham i januarvinduet. Det kan likevel bli dyrt for klubben, som kan ende opp med å betale de siste åtte månedene av kontrakten. Det er cirka 10 millioner pund (overkant av 100 million kroner), inkludert bonuser om City gjør det bra sportslig – uten Touré på banen.