FORLOVET: Steven Avery har funnet kjærligheten med Lynn Hartmann. Foto: Steven Avery Project/Facebook. 
FORLOVET: Steven Avery har funnet kjærligheten med Lynn Hartmann. Foto: Steven Avery Project/Facebook. 

«Making a husband»

Nå skal de gifte seg

Drapsdømte Steven Avery (53) har bare fått møte sin utkårende én gang, men bedyrer at det er ekte kjærlighet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drapsdømte Steven Avery ble verdenskjent gjennom dokumentaren «Making A Murderer», hvor han hevder sin uskyld for drapet på den unge fotografen Teresa Halbach i 2005.

Nå har han funnet kjærligheten og er forlovet med den jevngamle advokatsekretæren Lynn Hartman.

Bare møttes en gang

Ifølge magasinet People har de to bare møttes en gang, til tross for at de har hatt kontakt i åtte måneder via brev og telefon. Hun fikk besøke Avery i Waupun Correctional Institute i delstaten Wisconsin sist uke. Her har Avery sonet de siste 11 årene.

Avery sier at de forsøkte å holde forholdet hemmelig etter at Lynn Hartman mottok trusler fra folk som mente at hun bare var ute etter berømmelse, og en eventuell erstatning Avery måtte få i fremtiden.

– Jeg er lykkelig. Hun behandler meg bra og elsker meg, sier en forelsket Avery.

Hartman, som bor i Las Vegas, sier at de planlegger bryllup med en gang Avery blir en fri mann.

På støttesiden «Steven Avery Project» På Facebook er det publisert følgende uttalelse: «Det har vært noen misforståelser rundt Lynn og henne intensjoner, men vi vil understreke at hun og Steven er veldig forelsket og det kommer ikke til å endre seg. Steven ber dere om å respektere hans kommende hustru og deres forhold. Husk at dette er en mann som har sittet feilaktig 30 år i fengsel og selv om du ikke alltid er enig i avgjørelsene han tar, så må du være enig i at han fortjener å være lykkelig,».

Kjemper videre

Avery var tidligere gift med Lori Mathiesen som han fikk fire barn med. De ble skilt i 1998.

Det ble i sommer kjent at produsentene bak suksess-dokumentarserien «Making a Murderer» er i gang med en ny sesong.

I andre sesong vil vi følge drapsdømte Steven Averys (54) to advokater Kathleen Zellner og Tricia Bushnell i kampen for å frikjenne Monitowoc-mannen.

Averys nevø, Brendan Dassey ble dømt som medskyldig for drapet på Terese Halbach. I kjølvannet av «Making a Murderer» ble dommen hans opphevet i august. Han skal enten løslates innen 90 dager, eller så skal saken opp på ny.