Kameraten ble stukket ned og drept – West Ham-stjernen takker broren for at han nå er toppscorer i Premier League

Michail Antonio kunne like gjerne havnet i Londons gjengmiljø som i Englands landslagstropp.

Michail Antonio (26) vokste opp i Sør-London.

I området han og familien bodde, var det gjengene som regjerte.

Det var kampene mellom Stick 'Em Up Kidz (SUK) mot Terror Zone (TZ) som gjorde gatene utrygge.

– I Earsfield var jeg på akkurat på utsiden av det, men jeg hadde venner som var i SUK og jeg hadde venner som var I TZ. Men min bror John, som var to år eldre enn meg, var aldri med i noen gjeng eller noe. Han sa: «Hvorfor skal du være med i en gjeng og bare ha venner fra den ene gjengen når du kan ha venner fra overalt?», forteller Antonio til Daily Mail.

Kameraten ble drept
Han forteller videre om da de to gjengene slo seg sammen, og samarbeidet i en måneds tid før de ble uvenner og forholdet ble verre enn noen gang.

– En god venn av meg, Eugene, som pleide å spille fotball med meg i Wandle Wanderers ble med SUK fra Clapham Junction til Mitcham. Jeg aner ikke hvorfor de gjorde det, men han ble stukket ned og drept. En annen venn av meg havnet i fengsel for drapet. Det var under en måned etter at alle var venner, alle var i en gjeng, alle var fornøyde. Under et halvt år senere ble en annen venn av meg stukket ned og drept, sier West Ham-stjernen.

Han legger ikke skjul på at det var fristende å bli med i en av gjengene. Men takker igjen storebroren for at han pratet ham bort fra det.

– For å være ærlig. Å vokse opp med alle rundt deg som er med i disse gjengene. Det var de som hadde penger, på grunn av det de drev med. Og fordi de hadde penger, så fikk de alle de unge jentene. På den alderen liker alle jenter de slemme guttene. Det gjorde det lett å bli med. Men fordi min bror var fornuftig og snakket til meg, så ble jeg aldri med, forteller han.

Se West Ham - Southampton direkte kl 17 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.

33 mål på 45 kamper
I stedet ble det fotball på Antonio. Etter barne- og ungdomsårene havnet han i den lokale klubben Tooting and Mitcham, hvor han gjorde seg bemerket.

Etter 33 mål på 45 kamper ble han anbefalt for Reading-manager Steve Coppell, som ga ham kontrakt etter et prøvespill.

– Ettersom jeg hadde spilt utenfor ligasystemet, så var jeg vant til å ta i mot ballen og så løfte blikket for å spille den videre. Men på trening med Reading, så: Bang, hver gang så var ballen borte. Jeg skal ikke lyve. Jeg var en av dem som de andre på laget ville si på trening: «Vi vil ikke ha han på laget! Han mister ballen hver gang!», sier Antonio.

Antonio klarte aldri å etablere seg på førstelaget i Reading. I stedet ble han leid tilbake til Tooting and Mitcham. Etter det ble det nye lån til Cheltenham, Southampton, Colchester og Sheffield Wednesday.

Han bidro sterkt til at det ble opprykk til Championship for Sheffield Wednesday i 2012. Derfor hentet de ham permanent etter sesongen. I 2014 havnet han i Nottingham Forest, hvor han fortsatte å herje.

Toppscorer i Premier League
Etter at han ble kåret til årets spiller på City Ground, gikk turen videre til West Ham.

Han gjorde seg bemerket allerede i sin første sesong i Premier League, og denne sesongen har det gått enda bedre. Så bra at Sam Allardyce tok ham med da han tok ut sin første landslagstropp.

Med fem mål på fem kamper, så er Antonio toppscorer sammen med Manchester Citys Sergio Agüero og Chelseas Diego Costa.

Men det spesielle er at kantspilleren har scoret alle sine fem mål med hodet.

For den tynne vingen som vek unna dueller, er nå en av Premier Leagues sterkeste spillere, og han viker ikke unna i en eneste duell.

Han ble den første til å score på London Stadium, og West Ham-fansen håper målrushet hans fortsetter når Southampton kommer på besøk søndag.

Se West Ham - Southampton direkte kl 17 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no.